spot_img

Nedavno objavljeno

Zvijezda “Oppenheimera” i irska umjetnica u braku su 20 godina

Uprkos slavi i uspjehu u glumačkom svijetu, srce Cilliana Murphyja je u njegovom domu u Dublinu, a ne u Hollywoodu

Nakon uloge u filmskom hitu Oppenheimer, koja mu je priskrbila Zlatni globus, nagrade BAFTA i SAG te nominaciju za Oscara, sve su oči uprte u Cilliana Murphyja. No čini se da 47-godišnji irski glumac sve prihvata mirno i stoji čvrsto na zemlji, a to je možda dijelom i zbog njegove privrženosti porodici. Murphy je, naime, odlučio biti kod kuće što je više moguće uprkos holivudskom poslu.

Iako je slavan i uspješan u glumačkom svijetu, srce Cilliana Murphyja je u njegovom domu u Irskoj, a ne u glamuru Hollywooda ili Londona. U jednom intervjuu za People, Murphy je rekao da ne osjeća potrebu da živi u Los Angelesu, objašnjavajući: “Bio bih jako daleko od svoje porodice – nikad se ne bismo viđali.”

Zajedno gotovo tri decenije

Murphy je oženjen vizuelnom umjetnicom Yvonne McGuinness (51), koja je postigla zapažene uspjehe. “Njen rad obuhvata film, performans, skulpturalne i tekstilne elemente, zvuk i pisanje”, stoji na McGuinnessinoj web-stranici, objašnjavajući da umjetnica uživo izvodi “javne intervencije i performanse”.

Cillian Murphy sa suprugom Yvonne McGuinness i sinom Aranom na dodjeli Zlatnih globusa

Yvonne i Cillian upoznali su se na jednom nastupu njegovog rock benda 1996. godine, a u braku su od 2004. i imaju dva sina, Malachyja (18) i Arana (16). Živjeli su u Dublinu do 2001., kada su se preselili u London kako bi ona mogla pohađati Royal College of Art. U Dublin su se vratili 2015.

Za Murphyja je preseljenje u Irsku bila “najbolja odluka” koju je u životu donio. Dublin je postao Cillianov i Yvonnein novi dom, omogućujući njihovim sinovima tinejdžerima da budu blizu baka i djedova te prihvate svoje irsko nasljeđe. “Proveli smo 14 godina u Londonu. Ali kad ste u kasnim 30-ima i imate djecu, život u velikoj metropoli manje je uzbudljiv”, rekao je Murphy u jednom intervjuu. “A uz to, oboje smo Irci, pa smo htjeli da nam i djeca budu Irci. Mislim da je to naša najbolja odluka.”

Život daleko od Hollywooda

Murphyjeva porodica poznata je po tome što čuva svoju privatnost. Supružnici se rijetko zajedno pojavljuju u javnosti i nisu aktivno prisutni na društvenim mrežama.

Yvonne i Cillian upoznali su se 1996.

Uprkos impresivnim postignućima u filmskoj industriji, Cillian Murphy nikada nije uživao holivudske privilegije: “Za mene je to samo posao. Ako se ponašate kao slavna osoba, bit ćete tretirani kao slavna osoba. Divim se ljudima poput Matta Damona – on jednostavno radi sjajan posao, i to je to. To je model koji bih želio slijediti.”

Latest Posts

Raport

spot_img