spot_img

Nedavno objavljeno

Prijateljstvo Salme Hayek i Penélope Cruz

Dvije moćne glumice dugogodišnje su prijateljice, a sada je za majsko izdanje arapskog Voguea Penélope Cruz intervjuirala Salmu Hayek za priču s naslovnice

Salma Hayek na naslovnici arapskog Voguea

Zvijezda naslovne strane majskog Voguea Arabia je glumica Salma Hayek (57), a intervju s njom uradila je njena kolegica i dugogodišnja velika prijateljica Penélope Cruz (50). Dvije zvijezde pričale su o svemu, od prvog susreta do trenutka kada se njihov avion umalo srušio. “Španski mediji su me pitali s kim bih voljela raditi, a ja sam rekla – s Penélope Cruz”, prisjeća se Salma Hayek. “Počele smo razgovarati i trebala si doći u Los Angeles na audicije i upoznati agente. Bile smo na početku naše karijere, a ja sam rekla: ‘Zašto ne ostaneš u mojoj kući? Mogu doći po tebe na aerodrom.’ Otišla sam po tebe i sjećam se kad sam te prvi put vidjela, nasmiješile smo se. A prošlo je više od 20 godina čvrstog prijateljstva. Kliknule smo istog trenutka. Činilo se kao da se poznajemo cijeli život.”

Iskrena povezanost

Tokom godina sarađivale su na nekoliko projekata. Zajedno su glumile u filmu Bandidas iz 2006. i animiranom filmu Mačak u čizmama iz 2011. Ono što njihovo prijateljstvo čini izuzetnim je njegova autentičnost. Veza između Salme i Penélope ostala je iskrena u industriji poznatoj po svojoj konkurentnosti. Njihovo prijateljstvo je duboko, izgrađeno na temeljima povjerenja i razumijevanja. I o tome su razgovarale u Vogueu.

Foto: Instagram

“Ljudima je bilo teško shvatiti kako dvije žene, koje bi izvana izgledale kao konkurencija, mogu biti tako bliske. I još uvijek smo! Nikada ne lažemo jedna drugoj. Što se tiče posla, uvijek smo jedna drugoj govorile šta radimo”, govori Salma Hayek. “Znale smo reći: ‘OK, želimo ovaj film, ali ako ga ja neću dobiti, nadam se da ćeš ti. To nam je omogućilo da se snađemo u licemjerju i laži Hollywooda.”

Salma Hayek i Penélope Cruz predstavljaju primjer šta znači podržavati, uzdizati i bezuslovno voljeti jedno drugo u holivudskoj industriji

Uprkos pretrpanom rasporedu, čini se da Salma i Penélope uvijek nađu vremena da budu jedna za drugu i da se podrže. “Zajedno smo prošle kroz različite faze života. Izlasci, pokušaji stvaranja karijere, zajednički snovi, zaljubljivanje, vjenčanje, rađanje djece. Sve vrijeme sam imala partnera u svim fazama života”, kaže Salma.

Foto: Instagram

Ako pratite ove dvije zvijezde na Instagramu, često ćete ih vidjeti kako jedna drugoj prižaju podršku u važnim trenucima ili dijele simpatične momente iz svakodnevnog života. U nedavnoj objavi na Instagramu povodom rođendana Penélope Cruz, Salma Hayek je napisala: “Svi mi čiji su se putevi sa njom ukrstili znamo da je ona naš život učinila ludim, uzbudljivim, smislenim, inspirativnom i s toliko ljubavi nas naučila šta znače solidarnost i odanost.”

Foto: Instagram

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img