spot_img

Nedavno objavljeno

Jedan od najvažnijih sastojaka u borbi protiv starenja

Peptidi su ključni za očuvanje mladalačkog izgleda i zdravlja kože

Peptidi kao sastojak protiv starenja izazvali su pravu revoluciju u svijetu ljepote. Ovi kratki lanci aminokiselina, koje možemo smatrati građevinskim blokovima proteina kao što su kolagen, elastin i keratin, ključni su za očuvanje mladalačkog izgleda i zdravlja kože. Kao dio kože, igraju važnu ulogu u održavanju njene strukture, elastičnosti, čvrstoće i ujednačenog tena.

Kada se nanesu na kožu, peptidi funkcioniraju kao „signali“ koji stimuliraju kožu da proizvodi kolagen i elastin. Ovo je posebno važno s obzirom na to da proizvodnja ovih proteina prirodno opada s godinama. Redovnom upotrebom proizvoda s peptidima možete stimulirati kožu da obnovi svoju strukturu, što dovodi do vidljivog poboljšanja čvrstoće i smanjenja finih bora.

Kako upotrebljavati?

Peptidi najbolje funkcioniraju kada se koriste u kombinaciji s drugim hranljivim materijama. Naprimjer, u kombinaciji sa antioksidansima kao što je niacinamid ili hidratantnim sastojcima kao što je hijaluronska kiselina, peptidi mogu pružiti izuzetne rezultate bez iritacije, čineći kožu glatkom i podatnom.

Peptidni serum je najbolje nanijeti odmah nakon čišćenja kože, a prije hidratantne kreme – tako peptidi prodiru u dublje slojeve kože i djeluju efikasno. Izbjegavajte kombinaciju peptida sa agresivnim aktivnim sastojcima kao što su AHA kiseline ili retinol, jer to može izazvati iritaciju, posebno kod osjetljive kože.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img