spot_img

Nedavno objavljeno

Jesu li muške bokserice novi minjak?

Donje rublje generalno – a posebno muško – savremeni brendovi neprestano iznova osmišljavaju, a mnoge slavne osobe ga sve češće biraju, čak i za crveni tepih

Bokserice ne stoje dobro samo na Jeremyju Allenu Whiteu ili Nicku Kamenu, koji se slavno skinuo u svoje bijelo pamučno donje rublje u nezaboravnoj reklami za Levi’s iz 1985., čekajući da njegove levisice 501 završe s pranjem u praonici. Donje rublje općenito – posebno muško donje rublje – koje savremeni brendovi neprestano iznova osmišljavaju, dodaje twist u izgled Zendaye, Belle Hadid, Kylie, Kendall Jenner, Florence Pugh, Alexe Chung i mnogih drugih slavnih osoba koje ga sve češće biraju, čak i za crveni tepih. Ništa novo, moglo bi se reći. Gwen Stefani, Aaliyah, TLC, pa čak i Destiny’s Child – zajedno s drugim pop punk, rap i hip hop zvijezdama – dopuštaju da im donje rublje viri ispod hlača. Ipak, zahvaljujući talijanskoj dizajnerici Miucciji Pradi, prešli smo s donjeg rublja koje se nazire na potpuno odbacivanje hlača. Rezultat? Sve više influenserica i slavnih osoba donji dio outfita ostavlja kod kuće, na užas onih kojima se od toga kosa diže na glavi. Poput Giorgia Armanija, koji je tokom milanske sedmice mode rekao da mu je „dojadilo gledati nekog luđaka kako u donjem rublju baulja po Milanu”.

Zendaya na nedavnoj promociji novog filma Luce Guadagnina „Challengers“

Muške bokserice u ženskoj modi

Sve je počelo s Miu Miu, s boksericama koje su virile ispod mikromini suknji na reviji SS23. Sljedećih sezona bokserice i gaćice, čak i u sportskim verzijama, sve više dolaze do izražaja na modnim pistama brojnih brendova i kuća. Za sezonu proljeće/ljeto 24 Acne Studios upario je gaćice s kožnim jaknama, N°21 crpio je inspiraciju iz boksačkih šorceva, Cormio je ponudio prugaste ili cvjetne varijante bokserica, a MSGM je modele natjerao da ih nose s blejzerima. Mugler je zadržao minimalizam s dodanim dugmićima, Isabel Marant odlučila se za pripijene i visoko izrezane krojeve, a Stella McCartney ukrasila ih je kristalima i metalik detaljima. Naposljetku, londonska dizajnerica Natasha Zinko iskombinirala je pet pari bijelih gaćica u suknju koju će spariti s dokoljenkama i štiklama.

Sydney Sweeney u donjem rublju Miu Miu od 5800 dolara na Sedmici mode u Parizu
Isabel Marant

Stella McCartney
N°21
Cormio

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img