spot_img

Nedavno objavljeno

Lična odjeća Vivienne Westwood na aukciji kuće Christie’s

Sredinom juna aukcijska kuća Christie’s organizira prodaju privatne garderobe legendarne britanske dizajnerice, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe

Preminula 2022. u 81. godini života, Vivienne Westwood nikada nije bila samo ikona stila, već je svoju strast prema istoriji evropskog kostima i krojačkim tehnikama kanalizirala u provokativne kolekcije pune političkog značenja.

Kako bi još jednom obilježila sjećanje na nju, kuća Christie’s priprema staviti dizajnericinu ličnu garderobu na dvije aukcije, čime će se prikazati najnezaboravniji stilski momenti njenog života i rada kao umjetnice.

“Osjećaj Vivienne Westwood za aktivizam, umjetnost i stil ugrađen je u svaki komad koji je stvorila. Pretprodajna izložba i aukcije u Christie’su proslavit će njenu izvanrednu viziju izborom lookova koji obilježavaju značajne trenutke ne samo u njenoj karijeri već i u privatnom životu”, rekao je Christie’sov voditelj prodaje. “Ovo će biti jedinstvena prilika za publiku da se susreće s javnim i privatnim svijetom velike dame Vivienne Westwood i prikupi sredstva za ciljeve u koje je ona tako gorljivo vjerovala.”

Andreas Kronthaler, suprug Vivienne Westwood, kojem je povjereno kreativno vodstvo brenda, kurirao je sve posebne lookove koji će biti u prodaji na događaju pod nazivom “Vivienne Westwood: Osobna kolekcija”. Aukcije će uključivati više od 200 komada koji obuhvataju četiri decenije rada „majke punka“.

Aukcija uživo održat će se u Londonu 25. juna, dok će online aukcija biti od 14. do 28. juna. Prihod će biti doniran brojnim dobrotvornim organizacijama, uključujući Fondaciju Vivienne, Amnesty International i Ljekare bez granica.

Latest Posts

Raport

spot_img