spot_img

Nedavno objavljeno

Pharrell Williams predstavlja liniju nakita s Tiffanyjem

Kolekcija nazvana „Titan“ inspirirana je Posejdonovim trozupcem, a najjeftiniji komad košta 3.500 dolara

Muzičar, modni poduzetnik i kreativni direktor za mušku odjeću u Louis Vuittonu, Pharrell Williams predstavlja kolekciju nakita u saradnji s Tiffanyjem, pod nazivom Tiffany Titan. Crpeći inspiraciju iz mitološkog Posejdonovog trozubca, kao i svog odrastanja u blizini okeana u Virginia Beachu, koji od milja naziva „Atlantis“, Pharrellova duboko ukorijenjena povezanost s vodom služi kao centralna tema kolekcije. “Jako sam inspiriran vodom, a naziv ove kolekcije, ‘Titan’, inspiriran je Posejdonom, vladarom mora, kraljem Atlantide,” rekao je u saopćenju za medije.

Tiffany & Co

Prepoznatljivi motiv Tiffanyjevog ‘Titana’ je karika jedinstvenog oblika koju karakterizira zakrivljena i meka forma, što je namjerni kontrast krutoj i oštroj prirodi Posejdonovog trozupca. Ovo odražava ne samo Pharrellovu umjetničku viziju već i dualnost snage i fluidnosti svojstvene moru.

Foto: Tiffany & Co

Kolekcija se sastoji od 19 komada nakita urađenih u 18-karatnom žutom zlatu ili titaniju, a nudi i iteracije od potpunog metala i dijamanta. Cijene se kreću od 3.500 do 53.000 dolara.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img