spot_img

Nedavno objavljeno

„Ljubav u odrasloj dobi postaje velikodušnija“

U intervjuu za španjolski Elle, predivna  Monica Bellucci kaže kako je mirna što se tiče starenja i da prihvata neizbježnu promjenu

Talijanska glumica i model Monica Bellucci krasi naslovnicu majskog izdanja španskog Ellea. U komentarima na Instagramu prozvali su je „najšarmantnijom ženom stoljeća“, a objave s njenim fotografijama i videima skupile su desetine hiljada lajkova. Čitatelji španjolskog Ellea su u potpunosti odobrili izbor modela za naslovnicu, obasipajući je komplimentima. „Najelegantnija, najšarmantnija i najljepša žena stoljeća. Nenadmašna aura i ljepota“, „Prekrasne poze“ i „Kakva lijepa žena, fantastične fotke“, napisali su ispod fotografije.

Monica Bellucci nedavno je krasila i naslovnicu arapskog Voguea, čiji su je uednici nazvali „vječnom muzom“ i „najseksi ženom na svijetu“.

Prihvatanje godina

I zaista, 59-godišnja glumica izgleda spektakularno. Za Elle je kazala kako je mirna što se tiče starenja i da prihvata neizbježnu promjenu. „Ja sam kao i svi drugi; sebi govorim kako nema koristi ići protiv nečega što je jače od mene. A ako vrijeme prolazi, znači da ste sretni što ste još uvijek ovdje.”

Rekla je i da je sretna što je prije deset godina dobila priliku da radi s etabliranim rediteljima. “Umjetnički gledano, s 50 godina snimila sam dva filma: Na mliječnom putu Emira Kusturice i Spektar Sama Mendesa. Ti su mi reditelji dali dinamične uloge i priliku da pređem most od 50 godina, što nije lako za jednu glumicu.”

Monica Bellucci sada igra u filmu Beetlejuice 2, nastavku hita iz 1988. godine, a koji režira Tim Burton, s kojim je u ljubavnoj romansi. Njih dvoje su se nakratko upoznali 2006. na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu. U oktobru 2022. Bellucci je Burtonu uručila nagradu za životno djelo na Lumiére Film Festivalu u Francuskoj. Ovoga puta nisu otišli svako svojim putem, kao što se dogodilo 2006. godine.

Na pitanje šta za nju znači ljubav, koju je ponovo pronašla, Monica Bellucci rekla je za Elle: „Možda u ljubavi doživljenoj u odrasloj dobi čovjek postaje velikodušniji. Budi se još intenzivnija želja da razumijete druge, da ih zaštitite.“

 

Latest Posts

Raport

spot_img