Nedavno objavljeno

Gwyneth Paltrow na suđenju

Suđenje glumici Gwyneth Paltrow za nesreću tokom skijanja počelo je u utorak u gradu Utah u Sjedinjenim Američkim Državama.

Penzionisani optometrist Terry Sanderson tuži glumicu za 300.000 američkih dolara za slučaj koji se desio 2016. godine u odmaralištu Deer Valley. Njegovi odvjetnici tvrde da je slavna glumica svojim nemarom uzrokovala sudar i da je Sanderson nakon toga teško povrijeđen.

“Odgovornost skijaša koji se nalaze iznad jeste da prepustite prednost prolaza ljudima ispod, a to se naručito odnosi na stazu za početnike. Oni znaju da su ti skijaši najvjerovatnije manje iskusni i da skijaši ispod njih vjeruju da oni koji skijaju iza njih obraćaju pažnju”, rekao je Sandersonov odvjetnik Robert Sykes.

Paltrow i Sanderson sjedili su jedno nasuprot drugom dok su njihovi odvjetnici iznosili uvodne argumente. Obojica su svoje klijente opisali kao žrtve.

Sanderson je također optužio Deer Valley i njegove zaposlenike da sudjeluju u zataškavanju, jer nisu dali potpune informacije o izvještaju nesreće i zbog toga što nisu poštivali sigurnosna pravila. Deer Valley je bio stranka u tužbi, ali je izbačen iz slučaja.

Slučaj bi se mogao uključiti u utvrđivanje jesu li Paltrow ili Sanderson bili dalje od početničke staze kad je došlo do sudara. Oba odvjetnika u sudskim podnescima tvrde da su njihovi klijenti bili dalje nizbrdo i da su zbog toga imali prednost. Predviđeno je da će suđenje trajati nešto više od sedam dana.

klix.ba

Latest Posts

Raport

spot_img