spot_img

Nedavno objavljeno

Zoran Puljić: Želimo biti prozor u svijet transparentnog i prosperitetnog društva

"Ključna riječ je sistemska promjena - ako želimo animirati mlade onda moramo imati razna rješenja za različite faze njihovog života i za njihove različite interese... Formalno obrazovanje je nedovoljno brzo, ne samo kod nas..., kaže Zoran Puljić iz Fondacije Mozaik gostujući u Gracijinom podkastu "Ne tako običan život"

Zorana Puljića, direktor Fondacije Mozaik smo rijetko predstavljali u sadržajima Gracije i to namjeravamo ispraviti u narednom periodu. Zašto je Zoran važan nama, ali bi trebalo biti da je u BiH? Za početak: jedini na Balkanu je dobitnik prestižne nagrade Svjetskog ekonomskog foruma: proglašen je društvenim poduzetnikom za regiju Centralne i Istočne Evrope.

Zoran je kako se to popularnim “posuđenicama” kaže – “impact” i “venture” investitor i jedan od vodećih regionalnih stručnjaka na temu 4. industrijske revolucije, sistemske filantropije i izgradnje fizičkih i digitalnih ekosistema. Član je skupštine preko 80 startup-a u BiH i regionu.

Bolji kvalitetniji život

Njegove ideje, poduhvati, duh i pokretačka energija prevazilaze ono što zovemo “projektnim aktivnostima”. Zoranovo djelovanje je konkretno a njegove riječi imaju utjecaj na mjestima gdje se izgovore i gdje se odluke donose. Zoran je uvijek na fonu boljeg, kvalitetnijeg života građana BiH. U njemu treba tražiti uzor, inspirativni model za djelovanje. “Ključna riječ je sistemska promjena – ako želimo animirati mlade onda moramo imati razna rješenja za različite faze njihovog života i za njihove različite interese… Formalno obrazovanje je nedovoljno brzo, ne samo kod nas… Svjetski ekonomski forum je dao procjenu kako će 44 posto zaposlenika morati promijeniti svoje vještine na postojećim radnim mjestima”, kaže Zoran u našem podkastu “Ne tako običan život”.

Latest Posts

Raport

spot_img