spot_img

Nedavno objavljeno

Najmoćniji par muzičke industrije

Najmoćniji par muzičke industrije već se godinama bori s raznim medijskim tračevima, i svi odreda najavljuju njihov razvod, prognozirajući kad će i kako ljubav završiti. a Beyonce i Jay Z ostaju skupa i zarađuju ogromne novce

Beyoncein novi album odiše country muzikom i odmiče od njezinog uobičajenog  muzičkog izraza. Pjesme ‘Texas Hold ‘Em’ i ’16 Carriages’ zaposjele su prva mjesta svih ljestvica, a ovo nije prvi put da Beyonce pokazuje zanimanje za taj žanr: 2016. objavila je pjesmu ‘Daddy Lessons’, a očito joj se svidjelo pa je sada žanru koji je proslavio Taylor Swift odlučila posvetiti cijeli album. I dok kritičari imaju pune ruke posla da objasne novu “country Beyonce”, njezina porodična scena izgleda skladno. Na najiščekivanijem sportskom događaju sezone – američkom Super Bowlu porodica Carter je na stadion Allegiant u Las Vegasu stigla u sastavu: supružnici Beyonce i Jay Z, a uz njih je bila i 12-godišnja Blue Ivy te 6-godišnja Rumi koja je stigla bez svog blizanca Sira koji je događaj propustio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Stvarne i izmišljene nevolje u raju

Najmoćniji par muzičke industrije već se godinama bori s raznim medijskim tračevima, i svi odreda najavljuju njihov razvod, prognozirajući kad će i kako ljubav završiti. Ali uprkos svim nevoljama (i stvarnim i izmišljenim) Beyonce i Jay Z ostaju skupa. I htjeli bismo podsjetiti se kako je to izgledalo u samim počecima njihove ljubavi: upoznali su se 2002. tokom saradnje na pjesmi Bonnie & Clyde, a prije 16 godina su krunisali ljubav brakom. Vjenčanju tog četvrtog aprila 2008. godine prisustvovalo je samo 40 najbližih prijatelja i članova obitelji. 

Shawn Corey Carter, poznatiji kao Jay Z, reper, muzički producent, tekstopisac i glumac sa neviđenim smislom za zaradu, udružio je karijeru i bogatsvo sa R’n’B princezom. Nakon silnih poslovnih uspjeha, emotivni je bio trešnja na torti, jer poslovni uspjesi gospodina Cartera nisu nimalo zanemarivi: jedan je od najuspješnijih biznismena u Americi sa zaradom većom od 450 miliona dolara; proglašen je jednim od najvećih repera svih vremena, suvlasnik je noćnog kluba 40/40 Club, te suvlasnik Brooklyn Netsa, košarkaškog NBA diva. Z je i tvorac modne marke Rocawear, te donedavni vlasnik diskografske kuće Def Jam Recordings. No, to nije sve: jedan je od tri osnivača Roc-A-Fella Recordsa i osnivač kuće Roc Nation.

Jay Z je stvorio Rihannu

Za sve one koji ne znaju kako se stvaraju zvijezde, dovoljno je reći da je Jay Z stvorio Rihannu. Kao izvođač držao je rekord od 11 albuma na broju jedan top liste Billboard 200, a našao se i na listi singlova Billboard Hot 100. Svoj rep fenomen iskoristio je kako bi napravio jednu od najuspješnijih poduzetničkih karijera iskovanih u muzičkoj industriji, postavši prvi hip-hop umjetnik koji je došao do statusa milijardera 2019. Nije loše za problematičnog klinca iz bruklinskog geta kojem je ulica nudila samo smrt. I sam je Jay Z u intervjuu za magazin Vanity Fair detaljno opisao kako je kao tinejdžer dilao drogu, ali da je “nikada nije koristio”, te priznao da je zahvaljujući tom iskustvu naučio osnovna pravila biznisa. 

“Tada sam naučio sve što sada znam o uspješnom poslovanju, jer da bi bio diler, moraš znati koliko smiješ potrošiti, a koliko se zadužiti. Ali shvatio sam da u poslu s narkoticima imaš samo dvije mogućnosti – da te ubiju ili da završiš u zatvoru, te sam prestao s tim i posvetio se muzici. Ne kajem se što sam bio diler, jer to je bio jedini način da preživim i pobjegnem odatle”, bio je iskren 44-godišnji reper ne obazirući se na moguće reakcije javnosti. Da su ipak informacije iz Z-jevog života brižljivo filtrirane, svjedoči i priča radijskog redatelja Troia Toraina koji tvrdi da Jay nema 44, već 50 godina, te da je njegov vršnjak. To bi značilo da Jay Z nije stariji od svoje supruge 12, nego 18 godina. A to je već cijela jedna mladost!

Zlatno dijete

Za razliku od njega, Beyoncé je bila zlatno dijete, pažljivo medijski odgojeno i spremano za šoubiznis od najranijih dana. Talenat i sklonost ka pjevanju pokazala je kao djevojčica, kada je sve oduševila izvedbom pjesme Johna Lennona Imagine na školskoj priredbi. Beyoncéin otac, koji joj je neko vrijeme bio i menadžer, još ju je kao curicu tjerao da trči kilometar i po i pritom pjeva, kako bi na sceni bila spremna odraditi nastupe koji zahtijevaju istovremeno plesanje i pjevanje. Tako, dok je budući muž dilao heroin na bruklinskim ulicama, Beyoncé je rasla uz muzičke treninge i Bibliju – Grupa Destiny’s Child (Bey je buduće članice benda upoznala na audiciji kad je imala samo osam godina) i jeste dobila ime po biblijskom motivu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Sve što je potom uslijedilo, dovelo ju je do toga da se danas nalazi na samom vrhu Forbesove liste najslavnijih i najbogatijih zvijezda – njezino bogatstvo se danas procjenjuje na 500 miliona dolara, a različiti sponzorski ugovori poput onih za Pepsi, L’Oreal, Samsung i American Express donose joj vrtoglavu zaradu.

Bootylicious

Koliko je sjajna njena karijera, govori i činjenica da je bila prva zvijezda koja se pojavila na naslovnici Sport Illustrateda a da nije supermodel ili sportašica. Pritom je bila druga po redu Afroamerikanka koja se pojavila na naslovnici tog magazina (prije nje je naslovnicu krasila Tyra Banks davne 1997). Na velika je vrata ušla i u rječnike engleskog jezika: žargonski izraz bootylicious, koji je koristila dok je pisala pjesme za svoju grupu, ušao je u Oxfordski rječnik engleskog jezika. Definicija glasi: termin se koristi za seksualno atraktivne i zgodne žene. I povrh svega, njena je pjesma Crazy in Love uzeta kao muzička podloga u foršpanu najiščekivanijeg filma godine 50 nijansi sive.

Očigledno je da je bračni par Carter oduvijek imao jaku poveznicu koja ih je, između ostalog, istinski zbližila: oboje znaju praviti novac. 

Latest Posts

Raport

spot_img