spot_img

Nedavno objavljeno

Parfemi koji će mijenjati naše raspoloženje

Linija „Fragrance Collection of Emotions“ od Charlotte Tilbury predstavlja avangardu u svijetu mirisa zahvaljujući upotrebi vještačke inteligencije koja ih pretvara u alate koji mogu uskladiti i pojačati emocije

Britanska vizažistica Charlotte Tilbury, svjetski poznata po svojim inovativnim proizvodima za šminkanje i njegu kože, lansira liniju parfema koju je nazvala Fragrance Collection of Emotions.

Čini se da će najavljena linija redefinisati način na koji percipiramo i koristimo mirise. Zahvaljujući integraciji vještačke inteligencije s neuronaučnim istraživanjima, svaki je parfem razvijen ne samo da zadovolji čulo mirisa već i da izazove i pojača određena emocionalna stanja. Ovaj inovativni pristup koristi IFF Scentcube™ za analizu i identifikaciju efekata mirisa na ljudske emocije, stvarajući tako mirise koji pored toga što imaju prijatnu aromu djeluju i kao „podešivači energije“ za onoga ko ih nosi.

Charlotte Tilbury uvijek je imala pionirsku viziju u svijetu ljepote, a ova nova kolekcija nije izuzetak. Svaki miris je osmišljen da poboljša raspoloženje, mijenjajući način na koji komuniciramo sa sobom i drugima. Ova vizija korištenja mirisa kao alata za pozitivan uticaj na svakodnevni život je fascinantna i mogla bi dovesti do novih načina gledanja i korištenja mirisa u budućnosti.

Sa svojih šest mirisa, Charlotte Tilbury pruža čulno iskustvo koje proširuje ljepotu i lično blagostanje izvan tradicionalnih granica. Mogućnost izbora kako se osjećati svaki dan, i to jednostavnim nanošenjem mirisa, moćan je koncept koji odražava kontinuiranu evoluciju u svijetu parfema i lične njege. Ova bi kolekcija mogla postati referentna tačka za one koji žele poboljšati svoje emocionalno stanje pomoću mirisa, učvršćujući vezu između nauke, emocija i blagostanja.

Parfemi stvoreni vještačkom inteligencijom

Fragrance Collection of Emotions od Charlotte Tilbury predstavlja avangardu u svijetu parfema zahvaljujući upotrebi vještačke inteligencije koja ih pretvara u alate koji mogu uskladiti i pojačati lične emocije. U središtu ovog inovativnog procesa je IFF Scentcube™, napredni uređaj koji koristi vještačku inteligenciju za prikupljanje, obradu i analizu olfaktornih podataka od desetina hiljada pojedinaca širom svijeta. Ovaj alat je omogućio da se naučno izmjeri kako određene note parfema utiču na ljudske emocije.

U praksi, Fragrance Collection of Emotions koristi ovu tehnologiju za stvaranje mosta između svijeta parfema i svijeta ličnih emocija, omogućujući korisnicima da direktno utiču na svoje emocionalno stanje izborom mirisa.

Kakve emocije budi šest parfema Charlotte Tilbury?

Love Frequency: ljubav (cvjetno-drvenasti). Idealan za one koji žele izazvati osjećaje ljubavi i duboke povezanosti.

Joyphoria: sreća (topli cvjetni). Za one koji žele podići svoje raspoloženje i obaviti se aurom čiste radosti.

Magic Energy: energija (citrusno-drveni). Živahna opcija za one koji traže podsticaj energije i obnovljeni osjećaj vitalnosti.

Cosmic Power: osnaživanje (jantarno-cvjetni). Miris kreiran za one koji žele poboljšati svoju unutrašnju snagu i otpornost.

Calm Bliss: mirnoća (vodeno-cvjetni). Za one koji žele pronaći mir i spokoj.

More Sex: želja (mošusna koža). Savršen za one koji žele naglasiti svoju zavodljivu i magnetsku auru.

Bočice su inspirirane alhemijskim bocama iz 18. vijeka, a cijena parfema bi trebala biti oko 150 eura.

 

Latest Posts

Raport

spot_img