Nedavno objavljeno

Alain Delon zatražio od sina da mu pomogne okončati život eutanazijom

Za njim su decenijama uzdisale žene iz cijeloga svijeta, a legendarni francuski glumac uživao je u svom statusu. Danas ima 87 godina i poprilično zdravstvenih problema, zbog čega je donio drastičnu odluku kojom je šokirao sve

Anthony Delon, sin glumačkog para Nathalie i Alaina Delona, dao je intervju za francuski RTL, u kojem je otkrio šokantnu odluku svog oca, to da ga je zamolio da mu pomogne okončati život eutanazijom u Švicarskoj. Sin nekad velikog francuskog zavodnika, čijem šarmu nisu odoljele mnoge ljepotice, pristao je na očevu molbu.

Kako se nagađa, legendarni Alain Delon donio je tu odluku nakon smrti bivše supruge i majke svog sina Anthonyja, Nathalie Delon. Svojevremeno proglašavana jednom od najljepših glumica svijeta, preminula je u januaru prošle godine nakon teške borbe s rakom gušterače. Upravo zbog toga Nathalie je i sama željela napustiti ovaj svijet svojevoljno, ali i dostojanstveno, kako ne bi doslovce umirala u bolovima.

Budući da Francuska ne dozvoljava eutanaziju, većina stanovnika zbog toga odlazi u obližnju Švicarsku, a upravo njezino državljanstvo, još od 1999. godine, ima Alain Delon te već dugo zagovara pravo na eutanaziju. U toj zemlji nastavio je živjeti i 2019., kada je operiran nakon što je doživio moždani udar.

‘Eutanazija je najlogičnija i najprirodnija stvar. Od određene životne dobi i životnih okolnosti imamo pravo tiho otići s ovoga svijeta, bez uplitanja bolnica koje vam produžuju agoniju injekcijama i aparatima za održavanje na životu’, riječi su koje je još prošle godine izrekao u jednom intervjuu.

On sam nikada nije krio da ga starenje užasava: ‘Starenje je užasno, tu ne možete ništa – gubite izgled, vid, dovraga, boli vas i gležanj čim ustanete. To su strašne muke!’ Prema pisanju francuskih medija, Delon trenutno obavlja ‘zadnje zadatke’, među kojima su i sastanci s odvjetnicima oko podjele njegova nasljedstva.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img