spot_img

Nedavno objavljeno

Babylon, Star Trek, M3GHAN…Ovog ljeta ne smijete propustiti hrpu filmskih hitova i serija

Premijere serija

Django

Djelimično zasnovana na kultnom filmu Sergia Corbuccija, serija Django pripovjeda priču o čovjeku koji traži osvetu, a na kraju se izbori za nešto mnogo veće. Teksas, krajem 19. vijeka: Django stiže u opustošeni grad na dnu kratera: Novi Babilon. Django je u potrazi za ubicama svoje porodice, ali u gradu saznaje da je njegova kćerka Sarah preživjela pokolj i da tamo živi. Sarah sada ima dvadeset godina i sprema se udati za Johna Ellisa koji je osnivač grada Novi Babilon, a što je još važnije, ne želi da vjenčanju prisustvuje i Django. Django se ne predaje i učinit će sve što je potrebno da kod svoje kćerke dobije drugu šansu. Međutim, Django, Sarah i John su zapetljani u mrežu mračnih tajni kojima

je suđeno da ponovo isplivaju na površinu.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODA 1 JE DOSTUPNA OD 3. JULA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Ghosts of Beirut

Ghosts Of Beirut otkriva porijeklo 21-godišnjeg Mughniyeha (također poznatog i kao The Ghost) koji je izronio iz tame i postao odgovoran za više smrtnih slučajeva u Americi nego bilo koja druga osoba prije 11. septembra 2001. Ispričana iz američke, izraelske i libanonske perspektive, serija prati Mughniyehovo porijeklo iz šiitskih sirotinjskih četvrti južnog dijela Bejruta pa sve do njegovog osmišljavanja koncepta bombaša samoubica, smrtonosne taktike koja je dovela do njegovog strelovitog uspona kao najopasnijeg teroriste na svijetu. Ova dramska serija je zasnovana na opsežnom istraživanju događaja koji se još uvijek drže povjerljivim, a prati događaje kroz više decenija, isprepletena originalnim snimcima intervjua iz prve ruke s istaknutim zvaničnicima CIA-e i Mossada, povezujući previranja u Bejrutu 1980-ih sa špijunskim igrama Bliskog istoka u skorije vrijeme.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODE 1 I 2 SU DOSTUPNE OD 3. JULA, A EPIZODE 3 I 4 OD 10. JULA.

Juan Carlos: Downfall of The King

Juan Carlos I od Španije, kralj ove zemlje sve do abdikacije 2014. godine, trebalo je da uđe u istorijske anale kao heroj, ali čitava se decenija skandala odrazila na njegovu reputaciju – kao i na budućnost ove monarhije. Od toga da je slučajno ustrijelio svog brata, do pranja novca i korupcije, sve će se detaljno prečešljati u ovoj moćnoj dokumentarnoj seriji. Uz ekskluzivni pristup kraljevim najbližim pouzdanicima, uključujući bombastične intervjue s njegovom dugogodišnjom ljubavnicom Corinnom Zu Sayn-Wittgenstein, ovo je ultimativna priča o vrlo javnoj propasti jedne moćne javne ličnosti.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODA 1 JE DOSTUPNA OD 3. JULA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

The Sleepers (Bez vědomí)

The Sleepers je špijunska drama čija se radnja odvija krajem 1989. godine, u vrijeme raspada Sovjetskog carstva. U žaru Baršunaste revolucije, koja je označila kraj 40-godišnje nadmoći Moskve, jedna obična žena biva uhvaćena između dva svijeta, od kojih je jedan Državna bezbjednost a drugi svijet disidenata. Ona postepeno biva primorana da razotkrije neočekivane tajne koje skrivaju obje strane.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODE 1 I 2 SU DOSTUPNE OD 10. JULA, UZ PO DVIJE NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE.

Bupkis

Bupkis je nova humoristička serija koja prati Petea Davidsona (The King of Staten Island, Saturday Night Live) dok pokušava da nekako prođe kroz jedinstvenu porodičnu dinamiku i sve složenosti slave kako bi uspio da ostvari smislenu vezu. U ovoj sirovoj, poluautobiografskoj seriji koja spaja stvarnost i apsurd kako bi se na najbolji način predstavilo šta znači biti Pete Davidson, u glavnim ulogama su Davidson, Edie Falco (The Sopranos, Nurse Jackie) i Joe Pesci (Goodfellas, The Irishman), skupa sa zvjezdanom sporednom glumačkom postavom. Dobro došli u Bupkis.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODE 1 I 2 SU DOSTUPNE OD 4. AVGUSTA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Tuff Money (Bani Negri)

Tuff Money prati situaciju koja izmiče kontroli u kojoj se nađu dvojica tehničara iz sektora za javne radove. Razočarani jer su u baru u kom su planirali da gledaju fudbalsku utakmicu dobili najgora mjesta, Doru i Ionel se krenu šaliti o tome kako će izvesti pljačku banke, obogatiti se i nikad više neće morati da budu na dnu hijerarhije. Kada njihov razgovor načuje vlasnik bara sumnjivog karaktera, ono što je počelo kao šala zaživi u stvarnosti i oni se nađu pod pritiskom da pljačku banke zaista i izvedu. Sve strane kojima se obrate za pomoć zapravo jedva čekaju da se to i desi pa da se „ogrebu” za dio novca, ostavljajući ovu dvojicu zlosretnih heroja da s mukom dovode u ravnotežu moralnost nasuprot želji da sačuvaju goli život.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME. EPIZODE 1 I 2 SU DOSTUPNE OD 4. AVGUSTA, UZ NOVU EPIZODU SVAKE SEDMICE.

Nove sezone serija

Ruxx

Ruxx je drama o modernoj vezi koja pobliže istražuje mladu generaciju Rumuna koji žive u zemlji zaglavljenoj između prošlosti i budućnosti. Serija u glavnoj ulozi prati Rux (igra je Raluca Aprodu).

Ona balansira zahtjevnu karijeru, radeći za jednog popularnog bukureštanskog poduzetnika, dok se pokušava nositi s ostalim prioritetima u svom životu, kao što su izdržavanje porodice i održavanje veze na daljinu sa svojim ljubavnikom iz SAD-a. Rux pokušava napustiti Rumuniju kako bi otišla u Los Angeles, ali sve se urotilo protiv nje i ona biva uvučena u do sada najveći projekat svog šefa: izbornu kampanju njegove žene za gradonačelnicu Bukurešta.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

Star Trek: Strange New Worlds (Season 2)

Serija Star Trek: Strange New World prikazuje vremenski period kada je kapetan Christopher Pike bio na čelu svemirskog broda U.S.S. Enterprise. U seriji se pojavljuju publici omiljeni Anson Mount kao kapetan Christopher Pike, Rebecca Romijn kao Broj Jedan i Ethan Peck kao oficir za nauku Spock. Serija prati kapetana Pikea, oficira za nauku Spocka i Broj Jedan u godinama prije nego što se kapetan Kirk ukrcao na U.S.S. Enterprise, dok istražuju nove svjetove širom galaksije.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

Warszawianka

Warszawianka je poljska dramska serija koja prati tragikomične avanture četrdesetogodišnje urbane legende (Borysa Szyca) u Varšavi. On je duboko slojevit lik, u isto vrijeme neodgovorni partijaner, serijski zavodnik i svačiji prijatelj. No ispod te maske, on je izmučen muškarac koji se gadi sam sebi i kojeg u šaci drže njegovi roditelji (Krystyna Janda i Jerzy Skolimowski), te je okovan kulturom i vremenom koji su ga oblikovali. Pošto mu je glava u oblacima i prepuna maštarija, njegov talenat za pisanje krade srca Generacije X. Ali on zapravo još nije odrastao. On je slab. Nakon što je imao i potom izgubio sve, on pokušava da shvati moderni svijet okružen najzanimljivijim likovima velegrada.

NOVE EPIZODE SVAKE SEDMICE EKSKLUZIVNO DOSTUPNE NA SKYSHOWTIME.

Filmovi

Bros

Judd Apatow, producent filmova u žanru komedije (The Big Sick) se udružuje s dva velikana komedije, režiserom Nicholasom Tollerom (Neighbors) i nominovanim za nagradu Emmy® Billyjem Eichnerom (Billy on the Street) u stvaranju ovog sljedećeg romcom hita. Bros prati dvojicu gej muškarca dok prevazilaze razne prepreke na putu do ljubavi, ali će najveća od njih biti prevazilaženje problema posvećenosti vezi s kojim se obojica bore.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 1 . JULA.

Babylon

Film Babylon, čiji scenarij i režiju potpisuje Damien Chazelle, originalna je istorijska drama s elementima komedije i radnjom smještenom u Los Angeles 1920-ih, čiju glumačku postavu predvode Bred Pitt, Margot Robbie i Diego Calva, s Jovanom Adepom, Li Jun Li i Jean Smart u sporednim ulogama. Priča o prevelikim ambicijama i nečuvenim pretjerivanjima prati uspon i pad više likova tokom ere raskalašene dekadencije i nemorala u ranim godinama Hollywooda.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 6. JULA.

Violent Night

David Harbour (Black Widow) glumi u ovom uzbudljivom prazničnom filmu o timu plaćenika koji na Badnje veče uzimaju grupu ljudi za taoce, ne očekujući da će im se najžešće usprotiviti Deda Mraz. Slavni producent filmova u žanru akcije David Leitch (John Wick) se udružuje sa scenaristima franšize Sonic the Hedgehog (Patrick Casey i Josh Miller), začinjavajući klasično praznično raspoloženje i pokazujući zašto ovaj Deda Mraz nije svetac.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 7. JULA.

Eight for Silver

Krajem 19. vijeka, nekad mirno zabačeno selo je napadnuto – ali od strane koga ili čega, niko ne zna. Seljani šire glasine o ukletoj zemlji, natprirodnim silama, pa čak i o demonskim stvorenjima, dok se nestanci i ubistva nastavljaju. Patolog John McBride stiže kako bi istražio opasnost koja se nadvila nad selo, samo da bi otkrio nešto mnogo dublje i zlokobnije nego što je ikad mogao zamisliti.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 15. JULA.

She Said

Carey Mulligan, dvostruko nominovana za nagradu Oscar® (Promising Young Woman, An Education) i Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) glume reporterke New York Timesa, Megan Twohey i Jodi Kantor, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča čitave jedne generacije – priču koja je pomogla u pokretanju #MeToo pokreta, okončala decenije šutnje koja je obavijala teme seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 17. JULA.

Puss in Boots:The Last Wish

Mačak u čizmama (glas mu je posudio Antonio Banderas koji iza sebe ima nominaciju za nagradu Oscar®) otkriva da je njegova strast prema pustolovinama uzela svoj danak: potrošio je osam od svojih devet života i sada mu je ostao samo jedan. Stoga se otiskuje na epsko putovanje kako bi pronašao mitsku Posljednju želju i povratio svojih devet života.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 22. JULA.

Breaking

U ovom filmu zasnovanom na stvarnom životu Briana Brown-Easleya, John Boyega glumi veterana

marinca koji se, nakon što je službu napustio časnim otpustom 2005. godine, vraća kući u Džordžiju mučen problemima mentalnog zdravlja. Kada mu se uskrati pomoć i on ostane na cjedilu u očajničkoj situaciji, okreće se kriminalnom rješenju i zauzima čitavu banku, te nekoliko njenih zaposlenih uzima za taoce.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 27. JULA.

M3GAN

U filmu M3GAN, zasnovanom na scenariju majstora horora Jamesa Wana (Malignant, Saw, Insidious i franšiza The Conjuring), u glavnoj ulozi je Allison Williams (Get Out) kao Gemma, briljantna robotičarka u kompaniji za proizvodnju igračaka koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi kreirala M3GAN, lutku koja je kao živa, programirana da bude djetetov najbliži pratilac i najveći saveznik roditelja. Nakon što neočekivano dobije starateljstvo nad svojom nećakom koja je ostala siroče, Gemma angažuje prototip M3GAN – odluka koja za sobom povlači nezamislive posljedice.

EKSKLUZIVNO DOSTUPNO NA SKYSHOWTIME OD 14. AVGUSTA.

Sunce, more i pijesak

Cast Away

U filmu Cast Away slavni filmski stvaralac i Oscarom® nagrađeni Robert Zemeckis i dvostruki dobitnik nagrade Oscar® Tom Hanks istražuju blagodati i okrutnost sudbine, kao i opstanak ljudskog duha. Hanks glumi Chucka Nolanda, FedEx-ovog sistemskog inženjera ciji se i privatni i profesionalni život odvija kao na traci. Njegova ga karijera ubrzanog ritma odvodi, često gotovo bez najave, u razne krajeve svijeta – i tako udaljava od djevojke Kelly (Helen Hunt). Chuckovo bezumno postojanje naglo okončava kada se, nakon avionske nesreće, nađe bačen na pusto ostrvo – u najizolovanije okruženje koje možete zamisliti.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Couples Retreat

Vince Vaughn predvodi talentovanu i urnebesno komičnu glumačku postavu u ovoj komediji o vezama, koja prati četiri para koji odlaze na tropsko ostrvo i bivaju primorani da se uključe u terapiju za parove u sklopu ponude odmarališta. Iako su u početku sumnjičavi prema New Age psihologiji koja im se predstavlja, na kraju neki od parova shvate da su njihove veze daleko od besprijekornih. Scenarij potpisuje Jon Favreau, koji također i glumi skupa s Kristen Bell, Jasonom Batemanom, Malin

Akerman, Kristin Davis i Jeanom Renoom.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Forgetting Sarah Marshall

Producenti filmova The 40-Year-Old Virgin i Knocked Up nam pružaju komičan pogled na gorljive napore jednog ostavljenog momka da odraste i preboli slomljeno srce. Jason Segel glumi neuspješnog muzičara koji, nakon što ga djevojka, televizijska zvijezda (Kristen Bell) ostavi zbog drugog momka, bježi na Havaje na godišnji odmor samo da bi tamo pronašao svoju bivšu koja je u istom hotelu odsjela sa svojim novim momkom. Za svakog kome je ikada srce iščupano iz grudi i skršeno u milijardu komadića stiže urnebesno smiješni, iskreni pogled na veze s Paulom Ruddom, Jonahom Hillom, Billom Haderom i Jackom McBrayerom.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Jaws

Od Stevena Spielberga, režisera nagra_enog Oscarom®, stiže prvi blockbuster savremenog

doba. Kada velika bijela ajkula pocne loviti ljude na plažama Nove Engleske, lokalni šef policije, strucnjak za ajkule i prosijedi ribar krecu na opasno putovanje kako bi ulovili to stvorenje. Zasnovan na bestseleru Petera Benchleya i nominovan za cetiri Oscara®, ukljucujuci i najbolji film, ovaj klasik je smrtnim strahom najurio milione plivaca iz vode. Glavne uloge tumace dobitnik Oscara® Richard Dreyfus, te za Oscara® nominovani Roy Scheider i Robert Shaw.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Mamma Mia!

Dobitnica Oscara® Meryl Streep predvodi zvjezdanu glumačku ekipu u ovoj filmskoj adaptaciji omiljenog pozorišnog mjuzikla u kojoj su predstavljeni bezvremenski tekstovi i melodije legendarne super grupe ABBA. Streep glumi snažnu, samostalnu vlasnicu hotela na idiličnom grčkom ostrvu koja se sprema da organizuje vjenčanje svoje kćerke. Među gostima su ne samo njeni najstariji i najdraži prijatelji, već i trojica muškaraca iz njene prošlosti koje je njena kćerka krišom pozvala jer sumnja da bi joj jedan od njih mogao biti otac! Mamma Mia! slavi majke i kćerke, stare prijatelje i novopronađene članove porodice. U filmu također glume Pierce Brosnan, Colin Firth, Christine Baranski, Julie Walters i Amanda Seyfried.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Miami Vice

Nema više kauboja kokaina iz ’80-ih, ali čar Casablance u Miamiju, policajci na tajnom zadatku i stavovi koje nam je usadila kulturološki uticajna televizijska serija Michaela Manna su s vremenom sazrili u ovoj filmskoj verziji Miami Vice. Dobitnik nagrade Oscar®  Jamie Foxx i Colin Farrell glume glavne uloge u ovom opakom akcionom filmu velikih razmjera. Ova dvojica detektivskih partnera otkrivaju sve što je opasno, za odrasle i seksi u radu na tajnom zadatku, naročito kada zađu tamo gdje se njihove značke ne računaju. U filmu također glumi i Gong Li.

DOSTUPNO ZA STREAMING ODMAH NA SKYSHOWTIME.

Latest Posts

Raport

spot_img