spot_img

Nedavno objavljeno

JUBILEJI Zavod NALAZ slavi 11., a podružnica u Tuzli 1. rođendan

Svih 11 godina našeg postojanja osluškivali smo vaše potrebe, uvodili nove dijagnostičke analize, bavili se naučno istraživačkim radom i pomicali granice znanja o mikroorganizmima i infektivnim bolestima

Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje NALAZ  je savremena, po svom konceptu jedinstvena, medicinsko-dijagnostička i istraživačka laboratorija u kojoj se obavljaju analize iz oblasti mikrobiologije, imunologije, biohemije, hematologije i genetike, uz primjenu svjetskih standarda rada, stila i etike.

Svih 11 godina osluškivali smo vaše potrebe, uvodili nove dijagnostičke analize, bavili se naučno istraživačkim radom i pomicali granice znanja o mikroorganizmima i infektivnim bolestima. Da bi vam bile dostupnije naše laboratorije rade 12 sati (07:00 – 19:00), aktivirani su mobilni timovi koji vas posjećuju u vašim domovima, a otvorene su i dvije poslovnice ČEKALUŠA u Sarajevu i KORZO u Tuzli.

Ponosni smo na rezultate i podjednako se radujemo  i 1. i 11. rođendanu

U posljednje dvije pandemijske godine bili smo posvećeni proučavanju korona virusa, bolesti koju uzrokuje COVID-19, posljedica nekontrolirane upotrebe antibiotika, kortikosteroida, minerala i vitamina, te dugoročnih posljedica bolesti i različitih tretmana po zdravlje ljudi.

Iza nas su brojni projekti, čiji su rezultati objavljeni u prestižnim svjetskim časopisima, a što je još važnije, našli su primjenu u laboratorijskoj dijagnostici Zavoda NALAZ. U ovom momentu, u laboratorijama NALAZ moguće je dokazati akutnu i/ili prošlu virusnu, bakterijsku, gljivičnu i parazitarnu infekciju, preporučiti efikasnu terapiju, utvrditi stanje imunosti, a na bazi biohemijskih analiza funkciju pojedinih organa.

Dođite u NALAZ po svoj nalaz!

Sarajevo Zavod NALAZ: GRBAVICA, Hasana Brkića 2. (tel. 033651371; KOŠEVO, Čekaluša 69. (tel. 033550255)

Tuzla Zavod NALAZ: KORZO, Turalibegova 24. (035257474)

Latest Posts

Raport

spot_img