Nedavno objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Jutros je preminuo Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka (66). Vijest o smrti objavljena na službenim Facebook stranicama Parnog valjka. “Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, stoji u objavi.

Aki Rahimovski (1955. – 2022.)

Rahimovskom je, prenose hrvatski mediji, jutros pozlilo te je preminuo u Novom Mestu.

“Za malo nježnosti na sve ću pristat iza malo nježnosti da mogu zaspati”, stihovi su kojima se službena Facebook stranica Parnog valjka oprostila od legendarnog pjevača.

Aki Rahimovski rođen je 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s porodicm preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio profesor muzike, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsjek klavir i pjevanje. Kao tinejdžer bio je član nekoliko bendova od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. Iste te godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Iste godine u saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka. Ovaj danas kultni bend objavio je 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.

Rahimovski je, podsjetimo, 2020. po treći put postao otac. S 27 godina mlađom Slovenkom Barbarom Vesel dobio je kćerkicu Antoniju. O Akijevom privatnom životu se znalo vrlo malo. Dvaput se ženio, a iz prvog braka imao je sina Kristijana, također poznatog muzičara. Drugi brak, s tajanstvenom Ingrid, trajao je četrdeset godina te se još do prije par godina pisalo da su sretni zajedno. Zajedno imaju kćer Dinu. S Ingrid se gotovo nikad nije pojavio u javnosti. “Privatni život treba ostati privatan. Moja supruga nije tražila eksponirati se uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne želi slikati, i ne slikaju nas. Često se dogodilo da u novinama izađe slika mene s drugom ženom, a ona mi kaže: ‘Otkad sam ja to postala plava?’ Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj”, rekao je 2017. godine za srpski Blic.

Počivaju u miru, Aki

Latest Posts

Raport

spot_img