spot_img

Nedavno objavljeno

Al Pacino objavljuje memoare

Knjiga „Sonny Boy“ izlazi najesen, a u njoj će legendarni glumac govoriti i o svom životu izvan velikog platna

Foto: PENGUIN PRESS

Stiže dugoočekivana knjiga Ala Pacina. Legendarni glumac najavio je da će njegove memoare, pod nazivom Sonny Boy, objaviti ove jeseni izdavačka kuća Penguin Press.

“Napisao sam Sonny Boya kako bih izrazio ono što sam vidio i kroz šta sam prošao u životu”, rekao je 83-godišnji glumac za People. “Bilo je nevjerovatno lično i razotkrivajuće iskustvo razmišljati o ovom putovanju i onome što mi je gluma omogućila i koje mi je svjetove otvorila.”

Dok su njegove kultne uloge u filmovima kao što su Panika u Parku droge, trilogija Kum i Lice s ožiljkom učvrstile njegovo ime u Hollywoodu, Pacino će u svojoj novoj knjizi govoriti o životu izvan velikog platna. Govorit će o svom djetinjstvu u Bronxu, kao i o ranim umjetničkim sklonostima. Nakon što je jedan učitelj prepoznao njegovu nadarenost za glumu i odveo ga u Srednju školu scenskih umjetnosti u New Yorku, Pacino je otkrio strast prema ovom zanatu.

Sonny Boy će detaljno opisati i Pacinovu legendarnu karijeru, od njegovih dana u avangardnom njujorškom pozorištu do najpoznatijih uloga i saradnji.

Gaf na posljednjoj dodjeli Oscara

Na dodjeli Oscara 2024. Pacino je napravio gaf

Al Pacino je bio nominiran za Oscara devet puta, između ostalih za filmove Kum, Pasje popodne i Irac. Dobio ga je 1992. godine za ulogu potpukovnika Franka Sladea u filmu Miris žene, a osvojio je i četiri Zlatna globusa i dvije nagrade Tony.

Na dodjeli Oscara 2024. njemu je pripala čast da Oppenheimera proglasi najboljim filmom. Kada je izašao na binu kako bi uručio glavnu nagradu večeri, trebao je, kao što tradicija nalaže, imenovati sve nominirane prije nego što objavi ko će kući ponijeti nagradu. Umjesto objave nominiranih – među kojima su bili i Uboga stvorenja, American Fiction, Anatomija pada, Barbie, The Holdovers, Ubice cvjetnog mjeseca, Maestro, Prošli životi i Zona interesa – Paćino je otvorio omotnicu i rekao: „Moje oči vide Oppenheimera.“

 

Latest Posts

Raport

spot_img