spot_img

Nedavno objavljeno

Lutajući putnik kroz čarobne pejzaže Tuzlanskog kantona

U potrazi za avanturom, ljepotom prirode i neprocjenjivim iskustvima Boris Radošević, poznatiji kao instagram influenser Lutajući putnik, istražio je čari Tuzlanskog kantona. 

 

Tuzlanski kanton, biserna draguljica Bosne i Hercegovine, skriva mnogo više nego što se to na prvi pogled može vidjeti. Ovaj dio BiH, konkretno Kladanj i njegovu okolinu, posjetio je i istražio Lutajući putnik, proživljavajući avanture i upijajući lokalnu kulturu, jer kako i on sam kaže “ako negdje ideš otvorenog srca, to ti se tako i vraća.” 

 

Kroz priču lokalnih i domaćih vodiča, Lutajući putnik osjetio je duboku povezanost stanovnika pomenutog kraja sa njihovom kulturom i tradicijom. “Žao mi je što nisam istražio i obišao koliko treba,” kaže Lutajući putnik. Osim lijepe prirode, stanovnici Kladnja su ga oduševili gostoprimstvom i željom da podijele svoje priče i običaje. 

 

Kroz obilazak etno sela i degustaciju tradicionalne hrane, Lutajući putnik je postao svjedok bogate kulturne baštine koju posjeduje Tuzlanski kanton. “Osim prirodnih ljepota, najviše volim da isprobavam lokalnu hranu i da upoznajem lokalce – mislim da to upotpuni svaku sliku neke destinacije,” kaže influenser. 

 

Na njegovom malom putovanju, Bebravska pećina, skrivena i avanturistička destinacija, postala je njegov favorit. “Svaka lokacija je lijepa na svoj način,” rekao je, “ali meni je Bebravska pećina favorit.” 

 

Kroz pećine, jezera, etno sela i prelijepe planinske vrhove, Lutajući putnik je shvatio da Tuzlanski kanton ima neiscrpnhi turistički potencijal. “TK bih opisao kao mjesto koje i te kako ima potencijal da postane jedna od vodećih turističkih destinacija u BiH,” kaže Lutajući putnik. 

Sa ovog putovanja, Boris ne nosi sa sobom samo uspomene, već i čvrsto obećanje da će se ponovo vratiti. “Ako vam kažem da ću vas uskoro ponovo posjetiti, onda vam je jasno koliko sam se lijepo proveo,” istakao je Lutajući putnik. Njegova posjeta je realizovana u okviru kampanje Putovanja po TK – čista 10ka! koju sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog Kantona.

 

Latest Posts

Raport

spot_img