spot_img

Još dva dana ostalo za prijave na nagradni konkurs “BUDI NEKO, PROIZVODI EKO”

Kao nastavak uspješno realizovanog projekta „Budi neko, proizvodi eko“, kojim je novčano nagradio uspješne poljoprivrednike koji posluju po eko principima,  Partner, vodeća mikrokreditna organizacija u segmentu energijske efikasnosti i zelenog mikrokreditiranja, pokrenula je novi nagradni konkurs “Budi neko, proizvodi eko”.

spot_img

Cilj je nastavak podrške eko poljoprivrednoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, a javni poziv otvoren je oš dva dana, tačnije do 15. juna.

Aplicirati mogu individualni poljoprivredni proizvođači registrovani za uzgojnu i prerađivačku djelatnost u poljoprivredi, koji u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju zdravlja i okoline, te direktno utiču i na povećanje svijesti javnosti o važnosti zdravlja i zdrave životne sredine.

Nagrade od 3.000 KM, 2.000 KM i 1.000 KM

Sve one koji se bave proizvodnjom zdrave hrane, a pri tome vode računa da ostvare ograničen utjecaj na okoliš odgovornim korištenjem energije i prirodnih resursa, očuvanjem ekološke ravnoteže i bioraznolikosti, povećanjem plodnosti tla, održavanjem kvalitete vode i slično, Partner poziva da podijele svoje ekološke prakse slanjem kratkog opisa o tome kako su organizirali svoju eko proizvodnju. Osim prezentacije provođenja trenutnih eko aktivnosti u proizvodnji, prijava treba da sadrži i opis budućih koraka kojima će se povećati ili unaprijediti eko otisak.

Na osnovu komisijske procjene, Partner će dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirana poljoprivredna gazdinstva, u iznosu od 3.000 KM za osvojeno prvo mjesto, 2.000 KM za drugo i 1.000 KM za osvojeno treće mjesto.

Više o konkursu na: https://www.partner.ba/javni-poziv-za-dostavu-prijava-budi-neko-uz-proizvodnju-eko

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img