Nedavno objavljeno

Zapisi s Marindvora Jasne Diklić

Izdavačka kuća Most Art Jugoslavija, kompanija Zid d.o.o. kao suizdavač, te Kamerni teatar 55 najavljuju promociju knjige Zapisi s Marindvora autorice, dramske umjetnice Jasne Diklić.

Jasna Diklić na prošlogodišnjem Festivalu savremene žene u Tuzli

Promocija će biti upriličena 21. januara u 12 sati u galeriji Gabriel u Kamernom teatru 55, Sarajevo, a na njoj će govoriti promotor Dino Mustafić, izdavač Dragan Stojković, urednica izdanja Vesna Andree Zaimović te autorica Jasna Diklić. Zbirka eseja Zapisi s Marindvora nastala je na osnovu objavljenih kolumni autorice Jasne Diklić na portalu Radiosarajevo.ba. Njene esejističke minijature su zrna mudrosti predstavljena kroz svedenu literarnu formu pisanu za digitalni medij. Jednostavnost izrečenog samo je na prvi pogled u suprotnosti sa bogatstvom životnog iskustva i istančanošću vrijednosnih načela koje uvažena dramska umjetnica i draga sugrađanka velikodušno dijeli s nama. Jednostavnost je odlika
velikog iskustva.

Tekstovi i stil Jasne Diklić na efektan način premošćavaju višegeneracijski jaz, spajajući značajke 20. i 21. stoljeća, ili ako ćemo preciznije – narative prve poslijeratne generacije u socijalističkoj Jugoslaviji s čitalačkim interesima milenijalaca i Z generacije.
Poznati grafičar Mirza Ibrahimpašić obogatio je knjigu svojim karakterističnim ilustracijama.

Latest Posts

Raport

spot_img