Nedavno objavljeno

Novogodišnje drvce

Ukrašavanje jelke je jednostavno: slojevi, pa još slojeva!

Piše Emina Hadžić, dizajnerica interijera

Bilo ono umjetno ili pravo, zeleno ili bijelo, raskošno ili minimalističko, u ovom bajkovitom mjesecu centralno mjesto u mnogim domovima zauzima novogodišnje drvo. Zbog lampica, raskoši i šarenila, podiže nam raspoloženje i nagovještava početak slavlja, obiteljskih okupljanja i druženja s najmilijima. Stoga, pustite svoje omiljene novogodišnje pjesme i slijedite ove jednostavne korake kako biste kreirali prekrasnu jelku.

Odaberite svoju paletu

Eleganciju u kićenju novogodišnjeg drvca postići ćete promišljenim odabirom palete boja i temom koju želite za  slavlje. Možete odabrati ukrase koje već imate, uz nadopunu s nekoliko novih. Pritom vodite računa o materijalima i bojama postojećih ukrasa prema kojima ćete bazirati uređenje doma, a koji će se uklapati u svjetlije i dublje nijanse osnovne boje, te obavezno imajte i jednu neutralnu nijansu radi balansa. Zrcaljenje tonova podići će prostor i stvoriti osjećaj kohezije u cijelom domu, a dodavanjem srebrnih i zlatnih detalja postići ćete dodatni glamur. Prozorska daska, okviri vrata i police idealna su mjesta za aranžiranje dekoracija.

Obrubite stablo lampicama

Najvažniji dio novogodišnje čarolije su bajkovita svjetla. Niti jedno drvce ili novogodišnji praznici nisu potpuni bez svjetala. Hladnoću prozora “razbijte” lampicama koje će se reflektirati na staklenim površinama stvarajući intiman ambijent. Kako bi drvce dobilo punoću i izgledalo “bogatije”, prilikom postavljanja lampica obrubite svaku granu vodeći računa da osvijetlite i unutarnji dio stabla te pazeći na prelaze s grane na granu.                            Mali savjet: zaškiljite nakratko dok su lampice upaljene kako biste bolje procijenili jesu li ravnomjerno raspoređene.

Raznolikost

Osim sjaja, glamura, raznobojnosti i blještavila koje izaziva nostalgiju, vaša jelka mora imati i osobnosti. Tekstura, veličina, materijali i oblici ukrasa su završna faza kojom joj dajete karakter i različitost. Za postizanje originalnosti, razmislite o korištenju prirodnih materijala koji su jako popularni i odličan odabir za ukrašavanje. Upotreba lana ili vune uz dodatak metalnih i staklenih detalja udahnut će dašak elegancije vašem drvcu. Za postizanje što boljeg efekta, položaj i raspored su jako bitni. Odvojite slične kuglice i postavite ih na istaknuto mjesto na drvcu (nikako ih ne stavljajte u redove). Zatim objesite veće ukrase, ravnomjerno ih raspoređujući oko stabla. Obavezno ukrasite i deblo kako biste postigli dubinu.

Ne zaboravite na darove

Uza sve pripreme koje predstoje velikom slavlju neosporno je da veliki dio vremena posvećujemo i biranju darova koje ćemo postaviti ispod jelke kako bismo dočekali naše najmilije. Šarenilo ukrasnih papira i lijepo umotani darovi uvelike pridonose eleganciji. Igra ukrasnih papira koji se isprepliću s elegantnim vrpcama, uz dodatke božikovine, personaliziranih ukrasa ili figurica koje sami izradite, dat će dodatni touch cjelokupnom ambijentu.

*****

Dragi moji, sa ovim tekstom završavamo ovu godinu. Želim vam svima puno zdravlja, sreće, blagostanja i iskrenih prijatelja. Neka vam se sve želje pretvore u ciljeve, a ispravno postavljeni ciljevi uvijek se postižu.

Sretna vam i uspješna 2023. godina!

Vaša Emina

Latest Posts

Raport

spot_img