spot_img

Nedavno objavljeno

LIDERI DANAŠNJICE Bosanka Maja Crnogorac Zelihić uz Gatesa, Muska i Jeffa Bezosa

Ugledni magazin “Global Leaders Today” je objavio listu Top 100 inspirativnih lidera današnjice. Uz imena kao što su Jacinda Ardern, Bill Gates, Elon Musk, Oprah, Jeff Bezos…, na 71. mjestu liste za 2022. našla se naša Maja Crnogorac Zelihić iz oblasti obrazovanja.

Maja Crnogorac Zelihić, kćerka bh. judo selektora Branislava Crnogorca, je jedina osoba s prostora nekadašnje države koja se našla u listi 100 najinspirativnijih osoba na svijetu, a ovaj uspjeh je utemeljen brojnim istraživanjima, od čega je među posljednjim istraživanje kulturnih praksi, ideala liderstva i međuljudskog povjerenja, koje je provedeno u 160 zemalja.

Maja Crnogorac Zelihić je Fulbright specijalistica, prodekanica za napredne studije menadžmenta i redovna profesorica na Forbesovom koledžu za biznis i tehnologiju – Univerziteta Arizona Global. Industrijska je savjetnica Amity University Labs, India za komunikacijske laboratorije (AUNCL) te je, između ostalog stručnjakinja za razvoj i primjenu za e-learning u zemljama u razvoju i radi kao konsultantica za nekoliko tehnoloških kompanija u primjeni i razvoju online učenja. Također ju je magazin PeopleHum proglasio jednom od 200 najboljih lidera koje treba slijediti u 2021.

 

Latest Posts

Raport

spot_img