Nedavno objavljeno

Kaneloni s blitvom i mladim sirom

POTREBNO (za 4 osobe):
150 g kanelona,
400 g mladog sira,
200 g blitve ili špinata,
100 g pavlake,
50 g ribanog parmezana,
20 g putera,
muškatni oraščić,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: Tjesteninu skuhati al dente u dosta slane vode u koju ste dodali kašiku ulja, procijediti i kratko isprati hladnom vodom. Opranu blitvu bariti dvije minute u slanoj vodi, procijediti, isjeckati, pomiješati s mladim sirom te posoliti i pobiberiti. Dobivenom smjesom puniti kanelone i uspravno slagati u dublju vatrostalnu posudu premazanu puterom. Pomiješati pavlaku i parmezan, dodati malo muškatnog oraščića, pobiberiti, posoliti i preliti preko kanelona. Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

Latest Posts

Raport

spot_img