Nedavno objavljeno

Gratinirano voće s kremom od jaja

POTREBNO:
2 kivija,
4 mandarine,
4 jabuke,
manji grozd,
1 crveni grejp,
manji šipak,
4 žumanca,
4 kašike šećera,
3 kašike ruma,
šećer u prahu,
so

PRIPREMA: Iscijediti jednu mandarinu, sok procijediti; ostale mandarine i grejp oguliti i cijele izrezati po širini. Zrna grožđa oprati i posušiti; šipak očistiti; kivi oguliti i izrezati na kriške; jabuke oguliti i izrezati na komadiće, sve pomiješati. Žumanca, šećer i malo soli umutiti mikserom, dodati rum, sok od mandarine i promiješati. Kuhati na pari, na laganoj vatri 7-8 minuta, neprestano muteći da krema postane pjenasta. Kremu usuti u 4 vatrostalne zdjelice, raspodijeliti voće, posuti šećerom u prahu i kratko zapeći u toploj rerni, da dobije zlatnožutu boju. Poslužiti mlako.

Latest Posts

Raport

spot_img