spot_img

Greške koje pravimo pri nanošenju kreme za zonu ispod očiju

U našoj rutini nege kože, način na koji nanosimo kremu za oči je veoma važan, kako zbog njene dobre apsorpcije (otuda i slojevitosti), tako i zbog toga koliko želimo da rezultati budu vidljivi na našoj koži.

Bilo da koristite kremu za oči godinama, ili ste je tek dodali u svoju svakodnevnu beauty rutinu, izdvojili smo nekoliko grešaka koje treba da izbjegavate dok je koristite, kako biste izvukli maksimum.

Tri greške koje pravite i dobijate suprotne rezultate sa kremom za oči:

Količina koju koristite

Ako postoji jedan mit koji morate da razbijete u svojoj rutini njege kože, to je da što više proizvoda koristite, to će rezultati biti bolji na vašoj koži. I kao što smo već rekli, pretjerivanje može dovesti samo do suprotnih efekata.

Koža oko očiju, osim što je osjetljiva, prilično je male površine, pa je mala količina kreme za oči dovoljna u vašoj svakodnevnoj rutini ljepote. Ukoliko se pitate koja je to prava količina krema, otprilike nanesite kremu veličine zrna graška za oba oka, prenosi B92.

Kremu nanosite veoma blizu očiju

U našem nastojanju da svuda nanesemo kremu za oči – nekoliko puta nam se dogodilo da je nanesemo preblizu linije trepavica. Takav potez, naravno, može da dovede do suprotnih rezultata, jer osim rizika da krema uđe u oči i izazove iritaciju, postoji šansa da izazove dodatni otok u predjelu ispod očiju.

Iz tog razloga, pokušajte da utapkate kremu u blizini kostiju ispod očiju, od unutrašnje duplje prema spoljašnjem uglu očiju. Pored toga, obratite pažnju na uputstva koja svaka krema za područje oko očiju ima, pojašnjavajući da li je dozvoljeno koristiti je na gornjim kapcima ili ne.

Vršite veći pritisak

Koža ispod i oko očiju je posebno tanka i osjetljiva u poređenju sa ostatkom lica i tijela i iz tog razloga joj je potrebna specijalizovanija njega s jedne strane i nježniji pokreti s druge strane. Ono što treba da uradite je da uzmete malu količinu na srednje prste i lagano utapkate ispod očiju.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,859LikesLikes
4,924SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno