spot_img

Sedam uslova za sretan brak

spot_img

Ljubav je neophodan “sastojak” svake uspješne veze ili braka, ali postoje još neki koji garantuju da će vaša veza ili brak potrajati. Znate li šta svakoga dana rade ljudi u dobrim brakovima?

 

1. Poštuju se
Poštivati individualne želje i potrebe svojeg partnera važan je dio u građenju stabilne veze koje će trajati. Ne morate dijeliti iste interese, niti provoditi svo svoje slobodno vrijeme zajedno, ali svakako trebate imati razumijevanja kada druga strana želi izraziti svoju osobnost.

2. Rade kompromise
Ne možete dobiti baš sve u životu niti ugoditi svakoj želji svojeg partnera. No ako ste spremni na kompromis, riješit ćete svaki potencijalni sukob dobrovoljnim dogovorom od kojeg će profitirati obje strane.

3. Razgovaraju iskreno
Parovi u uspješnim brakovima razgovaraju o svemu na iskren način. Oni nemaju velikih tajni, a o svakom problemu raspravljaju otvorena srca.

4. Ne skrivaju troškove
U dobrom braku nema mojeg novca i tvojeg novca. Čak i kada nemaju zajednički bankovni račun, supružnici otvoreno raspravljaju o trošenju sredstava koji su im na raspolaganju.

5. Potiču partnera na zdrave navike
U zdravom tijelu živi zdravi duh. Baš zato se partneri u dobrim vezama i brakovima međusobno se potiču na zdrav život – od konzumiranja bolje hrane, do redovite tjelovježbe i boravka na svježem zraku. Također vode računa i o mentalnom zdravlju svog partnera.

6. Dodiruju se
Dodir je važna komponenta svake uspješne veze ili braka. Pritom ne mislimo samo na dodirivanje u seksualnom kontekstu, već i na male geste poput držanja za ruke, milovanja po kosi, masiranje ramena i sličnih poteza koje provjereno jačaju intimnost među partnerima.

7. Razmišljaju dugoročno
Život je prepun nepredvidivih situacija, ali to ne znači da ćemo odustati od planova. Parovi u kvalitetnoj vezi i braku planiraju sve – od odmora, kupovine nekretnine ili auta, djeteta. Jedno drugome obvezuju se na potporu i suživot, a to sa sobom nosi i mnoštvo dugoročnih planova koje će zajedno pokušati ostvariti.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,941LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img