Nedavno objavljeno

Gdje najčešće griješite kod pripreme piletine?

Piletina je najčešće pripremano meso u većini domova jer nije skupa, brzo je gotova i lako ju je napraviti. Pročitajte ove savjete iskusnih kuhara za što bolju pripremu

1. Meso mora biti svježe. Svi znamo da nismo uvijek u mogućnosti imati najsvježije meso, ali to je jedan od glavnih uzroka zašto neće ispasti ukusno. Ni smrznuto meso nije najsretnije rješenje,jer gubi na sočnosti tokom procesa zamrzavanja.

2. Ako vam se čini da su neki dijelovi piletine tvrđi, poput kože na krilcima, malo ih nasolite i ostavite da odstoje prije pripreme.

3. Ne budite lijeni i koristite termometar, jer je bitno da se piletina peče na 165 stepeni. Ide li temperatura preko, meso će biti suho.

4. Meso će biti ukusnije ako ste ga nabavili iz eko ili domaćeg uzgoja.

5. Kada pripremate piletinu u tavi, morate svakom komadu ostaviti mjesta da se dobro ispeče sa svake strane i ostane sočno.

6. Kad pile pečete u komadu, nemojte ga rezati odmah, već ostavite da odstoji nekoliko minuta. Bit će puno sočnije.

7. Za pileća prsa u komadima, neka budu jednaka cijelim dijelom. Inače će se rubovi ispeći prije nego sredina i ostati tvrdi i suhi.

8. Hrskavu koricu na piletini dobit ćete tako što ćete pile prije pečenja osušiti krpom. Inače će korica biti gnjecava.

9. Cijelo pile bit će puno sočnije ako u unutrašnjost stavite malo limuna, bijelog luka i začinskog bilja. Nije puno dodatnog posla, piše Huffington Post, a garantira sočnije okuse.

Latest Posts

Raport

spot_img