NaslovnicaRaportTrči za dječiji osmijeh ili za pomoć oboljelim bh. građanima!

Trči za dječiji osmijeh ili za pomoć oboljelim bh. građanima!

Početkom ove godine, društveno odgovorni aspekt Udruženja Marathon obogaćen je pristupanjem u Filantropski forum BiH, a sada se bliži realizacija prve trke kroz koju će biti organizovana akcija skupljanja sredstava prodajom kilometara.

Filantropski Forum BiH i Udruženje „Marathon“ udružili su snage u svrhu prikupljanja sredstava za ciljeve prepoznate kao one koji su od velikog značaja za društvenu zajednicu te će, kroz organizaciju profesionalno- rekreativnih trka, sakupljati sredstva sistemom „prodaje kilometara“.

U okviru predstojeće trke „Najbržih 5K u regiji“ ROOF GARDENS by XYLLION, u saradnji sa Fondacijom stariji brat starija sestra i Udruženjem Pomozi.ba, filantropski rad započinjemo inicijativom prodaje kilometara za 2 cilja:

  1. pokrivanje troškova zajedničkih aktivnosti 20 volontera Fondacije stariji brat, starija sestra sa djecom niskog socijalnog statusa za period od 1 godinu
  2. pomoć za oboljele BH građane kroz doprinos fondu “Sportisti za život” Udruženja Pomozi.ba

“Budite jedni od onih kojima su empatija, solidarnost i darežljivost životni stil i koji svakodnevno kreiraju sretne trenutke za sve.”- poručuju iz Fondacije Stariji brat, starija sestra uz poziv svima da podrže kampanju pod nazivom “Trčimo za dječiji osmijeh” i učešćem na utrci ili doniranjem u fond Stariji brat, starija sestra omoguće da djeca u potrebi imaju zdrav razvoj i uživaju u sretnom djetinjstvu kakvo zaslužuju.

Važnost ovakvih akcija naglašavaju i predstavnici Udruženja Pomozi.ba: “Broj oboljelih građana koji se nama obraćaju za finansijsku pomoć u liječenju je svakog dana sve veći. Zbog toga nam je od izuzetne važnosti fond ‘Sportisti za život’ iz kojeg novac koristimo upravo kako bismo pomogli ljudima na njihovom putu ka izlječenju. Do sada smo iz ovog fonda kojeg novčano podržavaju naši mnogobrojni sportisti uplatili više od 100.000 KM oboljelima. Veliko nam je zadovoljstvo i zahvalni smo što su se ovoj priči priključili i Filantropski Forum BiH i Udruženje Marathon, jer će nam na ovaj način pomoći da pomognemo još većem broju ljudi koji nas zaista trebaju.“

Cestovna trka od 5km održat će se u nedjelju, 22.05. na Trebeviću.

Ukoliko želite da trčite za neki od dva predstavljena cilja, možete se javiti direktno Udruženju Marathon putem NGO Marathon Sarajevo facebook ili instagram stranice, a ukoliko želite da kupovinom nečijih kilometara finansijski podržite inicijative to možete uraditi uplatom na:

  • račun Fondacije stariji brat, starija sestra 1322602023286553, sa naznakom „Trčimo za dječiji osmijeh“

ili na

  • račun Udruženja Pomozi.ba: 1541802008533048, sa naznakom: “Trčim za život”

Informacije o uplatama će transparentno biti objavljene na društvenim stranicama svih partnera inicijative, uz poštivanje želja donatora o anonimnosti.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img