Piletina s jabukama

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):
600 g pilećih prsa,
4 manje kisele jabuke,
malo kadulje,
korijen celera,
pola kašike curryja u prahu,
1 dl bijelog vina,
kašika paradajz-pirea,
česan bijelog luka,
ekstra djevičansko maslinovo ulje,
so i biber

Priprema: Kratko izmiksati luk i celer te propržiti na malo ulja s listićima kadulje i curryjem. Dodati piletinu izrezanu na kockice, na kriške izrezane jabuke i pržiti na jakoj vatri nekoliko minuta. Posoliti, pobiberiti, preliti vinom, dodati paradajz-pire i malo vode, poklopiti i pržiti dvadesetak minuta. Usuti u tanjire, preliti s malo ulja i ukrasiti listovima kadulje.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...