NaslovnicaRaportMarija Mirković predstavila prvu samostalnu pjesmu: ‘To je balada, ali malo drugačija...‘

Marija Mirković predstavila prvu samostalnu pjesmu: ‘To je balada, ali malo drugačija…‘

Bivša članica The Frajli, koja se prije osam mjeseci odlučila krenuti u solo vode, autorica je muzike, dok stihove potpisuje Alka Vuica

Osam je mjeseci prošlo otkako je Marija Mirković, mnogima poznata jednostavno kao Makica, napustila grupu The Frajle u kojoj je bila 12 godina i za koju je napisala neke od najvećih njihovih hitova. Njezini fanovi, koji su od tada čekali da vide što im Marija priprema u solo-karijeri sada su došli na svoje.

Marija nam se javila iz Crne Gore, gdje je ovog vikenda imala nastup u jednom klubu na kojem je, među ostalim, uživo predstavila i novi singl, prvu svoju samostalnu pjesmu “Požuri, požuri”.

– Nastupa ima, ali sve su to mali koncerti od posebnim pravilima. Ipak, neću se žaliti. Nama muzičarima nastupi pred publikom uvijek su jako važni i vrijedni – kaže simpatična Novosađanka koja je odavno osvojila publiku i slušatelje u Hrvatskoj kao i u cijeloj regiji.

Pjesmu “Požuri, požuri” kompozitorski potpisuje ona, a tekst je napisala Alka Vuica.

– To je balada, ali malo drugačija… Ja jako volim mediteranski štih, mediteranski pop, a mladi producenti iz Splita, Rando Stipišić i Luka Mrduljaš, uspjeli su postići tačno ono što sam željela, da to bude i mediteranski i moderno – kaže Marija koja je jako zadovoljna prvim reakcijama na svoju prvu samostalnu pjesmu.

Zadovoljna je i spotom snimljenim u Veneciji u režiji Sandre Mihaljević.

– Stvarno nam je bilo lijepo snimati u Veneciji, posebno na Trgu Sv. Marka. Zabavili smo se, malo radili, malo putovali – govori muzičarka koja je ovu pjesmu, nastalu tokom ljeta odlučila sama otpjevati a ne dati nekom od kolegica ili kolega s kojima surađuje.

– Stalno sam je pjevušila, jednostavno mi je “ušla u uho” i dugo sam razmišljala o njoj. Alka Vuica rekla mi je da je najbolje da je sama otpjevam. Uvijek kada pišem pjesme razmišljam o tome ko će je najbolje iznijeti, pa tako razmišljam i kada sam u pitanju ja sama. I hoću li stati iza pjesme – dodaje.

A u posljednjih osam mjeseci Marija se nije previše odmarala. Pjesma “Zaljubljen” koju je napisala za grupu Cambi i s kojom su nastupili na “Dori” postigla je velik uspjeh, a istom bendu uskoro izlazi i “Moja duša”, također Marijino djelo. Radila je kao kompozitorica s Alkom Vuicom, na pjesmama za CMC i Splitski festival, te na Alkinom novom albumu, a muzički potpisuje i pjesmu Mate Grgata, pjevača poznatog po nevjerojatnom tenoru.

“Požuri, požuri” sada će intenzivno promovirati, a u pripremi je već i sljedeća njezina pjesma za koju se nada da bi mogla biti objavljena krajem zime. A album?

– I on će sigurno doći, ali ne želim žuriti – zaključuje muzičarka.

jutarnji.hr