Avon donira 15.000 KM za tri udruženja za borbu protiv raka dojke

Nedavno objavljeno

Oktobar je tradicionalno mjesec u kojem vas posebno podsjećamo na važnost prevencije u borbi protiv raka dojke. Pozivamo na redovan samopregled i odlazak doktoru #budizdrava. Znate li da je rak dojke izlječiv u 91% slučajeva ako se otkrije na vrijeme?

OD nemam vremena DO budizdrava

Nastavljajući dugogodišnji poziv #budizdrava svim ženama u borbi protiv raka dojke, Avon i ove godine podsjeća na bitne stvari u životu. Poznavanje znakova i rizika, sampregled kao i ultrazvuk dojke i mamografija, mogu spasiti život.

Proučite sve što vas zanima na http://www.budizdrava.com/bih/

Za psihološku pomoć, ali i prvi razgovor ako ste nešto uočili ili imate ikakvih pitanja, obratite se nekom od lokalnih udruženja žena oboljelih od raka dojke i dobit ćete punu podršku.

OD ne znam kako DO doniraj

Ovog Pink oktobra Avon je donirao 15.000 KM za tri udruženje u Bosni i Hercegovini!

Udruženja Novi pogled iz Mostara, Savez žena Iskra iz Banja Luke i Udruženje žena Tuzla u saradnji sa Avonom pokrenula su i niz edukativnih predavanja pod naživom „OD nisam educirana DO sada znam sve“ na Avonovoj Facebook stranici gdje na jednostavan način žele potaknuti što veći broj žena da brine o svom zdravlju. Video sadržaj u kojem stručnjaci iz ove oblasti govore o ovoj bolesti, dijagnosticiranju, liječenju kao i iskustva žena koje su se susrele sa ovom dijagnozom su dostupna svima na Avonovoj Facebook stranici.

Od 1992. godine Avon globalno djeluje u borbi protiv raka dojke. U Bosni i Hercegovini smo počeli s njom 2007. godine kada smo oformili Fond za brobu protiv raka dojke i u našu ponudu uveli posebne proizvode sa rozom vrpcom. Zahvaljujući tim proizvodima prikupljamo sredstva koja usmjeravamo u lokalnu zajednicu. Ova bolest je izlječiva u preko 90% slučajeva kada se otkrije na vrijeme zato je jako bitno dizati svijet o njoj i raditi na edukaciji o njoj. Naša stranica www.budizdrava.com  aktivna je i sve dame koje žele saznati više o ovoj bolesti, kao i one koje žele naučiti sve što im treba o samopregledu kao i pregledima, jednim klikom mogu doći do svih informacija.“, rekla je Šejla Korjenić PR specijalista kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

OD osjećam se sama DO mi smo s tobom

Svako od nas može biti dio Avonove humanitarne porodice. I svojim malo, možemo pomoći baš onoj kojoj treba. Misliš da ne možeš činiti razliku? Narudžbom proizvoda s rozom vrpcom doniraš sav neto prihod i pomažeš borbu protiv raka dojke!

U svakoj Avonovoj brošuri kroz cijelu godinu možeš biti dio humanitarne porodice i narudžbom proizvoda s rozom vrpcom ili znakom beskonačnosti učiniti razliku, podržati i donirati. Hvala ti!

Pročitaj još
Related

Kako smo proslavili Gracijin rođendan u Tuzli

Jeste, rođendan Gracije je bio u aprilu, ali su...

Sarajevski kiseljak za 130. godišnjicu građanima daruje besplatni koncert Petra Graše

Na ovaj slavljenički događaj, koji će značajno obogatiti ljetnu...

AVALON PRODUKCIJA PREDSTAVLJA KONCERT AMIRE MEDUNJANIN U SKENDERIJI

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 22. jula će održati...