Serija “Balkanika” premijerno na BHT-u

Nedavno objavljeno

Prva sezona nove igrane serije “Balkanika”, čiji je trailer oduševio javnost, počinje s emitovanjem 31. oktobra na BHT1.

Najavljujući premijeru “Balkanike” u svom programu, iz BHT-a poručuju da im je zadovoljstvo što će publici ponuditi ovu seriju vrhunske domaće produkcije, koju je u potpunosti realizirala mlada ekipa profesionalaca sa nekoliko već poznatih glumačkih imena.

 

“Gledatelji BHT1 novu bh. seriju ‘Balkanika’ moći će pratiti od 31. 10. od 22:25 sati. Serija će biti u programu BHT1 biti prikazivana jednom sedmično i to nedjeljom. BHRT kao javni medijski servis BiH uvijek će ponuditi saradnju, kao i do sada, mladim i kreativnim osobama koji svojim djelovanjem doprinose razvoju ne samo filmske umjetnosti nego i društva u cjelini”, istakao je Seid Masnica, glasnogovornik BHRT-a.

Sjajni autorski tim koji je osmislio i realizirao seriju predvode scenarista Luka Mamuza, producent i režiser Marin Mamuza, majstor fotografije Mirko Pivčević, te Ivan Šagolj i Zdravko Grgić. “Balkanika” je serija prožeta akcijom, dramom i sa elementima komedije, a interesovanje javnosti za ovu priču je ogromno, što mladim Livnjacima daje vjetar u leđa.

“Jedva čekamo da Struja, Bakar i Brzi, ali i svi drugi likovi koje smo okupili na TV ekranima pokažu na čemu smo radili proteklih mjeseci. Dva mjeseca smo doslovno živjeli na setu i hvala svim našim sugrađanima koji su nam pružali veliku podršku bez obzira na svu buku tokom snimanja”, poručuju autori i otkrivaju da će TV publici biti prikazano pet epizoda prve sezone serije, koje traju po 35 minuta. U planu im je da “Balkanika” ove zime bude dostupna i online.

“Balkanika” donosi priču o dvojici prijatelja koji se uslijed beznađa svakodnevnice upuste u opasan posao, a on im donese nevolje kakve nisu mogli zamisliti.

Uz ekipu poznatu po YouTube skečevima “Jure i Mate”, u ovom sjajnom projektu gledat ćemo i popularne glumce kao što su Mladen Vulić, Dragan Marinković Maca, Slaven Knezović, Ana-Uršula Najev, Pere Eranović, Stipe Radoja i mnogi drugi. Posebnu atmosferu seriji daje soundtrack “Highlife” koji izvodi splitski reper Grše, a veliku pažnju izazvalo je i pojavljivanje Mate Rimca.

Sve informacije o seriji “Balkanika” možete pratiti na Instagramu i YouTubeu.

Prethodni članakUpoznajte sfinks mačku
Naredni članakDiorova jesen

Pročitaj još
Related

Festival kulture “Slovo Gorčina” 2022

Konferenciji će prisustvovati Vesna Pirija,  članica Upravnog odbora U.G....

Kralj Lear na Bijeloj tabiji

Uz prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Izudina Bajrovića, koji...