Nedavno objavljeno

TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE: U društvu prirode

U cilju promocije ponude za predstojeću ljetnu sezonu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je od 17. do 20. maja ugostila predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, koji su obišli Budvu, Bar, Ulcinj, Tivat, Kotor, Herceg Novi i Cetinje

Dobro došli u zemlju u kojoj priroda i čovjek žive u idealnom suživotu. U zemlju u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled, jer malo je ko ostao ravnodušan na njenu ljepotu, autentičnost, divljinu, a u isto vrijeme toplinu i beskrajnu širinu.” Ovako počinje priča o turističkom sloganu Crne Gore, sa pamtljivom parolom: “U društvu prirode”.

 

BUDVA

Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom ljepotom, najljepše plaže Crne Gore, i pjeskovite i šljunkovite, nalaze se upravo ovdje. Na 25 kilometara dugoj rivijeri, u privatnom smještaju, nalazi se oko 32.000 ležajeva u sobama, apartmanima, kućama i vilama za izdavanje. Potez od plaže Jaz do plaže Buljarica podrazumijeva i preko 130 hotela, od kojih je više od polovine visoke kategorije, sa 4 i 5 zvjezdica. Izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su svoje poslovanje prilagodili novonastaloj situaciji i sada, poštujući epidemiološke mjere i preporuke, nude nikad pristupačnije aranžmane, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak djece, pa tako u budvanskim hotelima sa 3* smještaj se može naći već od 25 eura, uz uslugu polupansiona, u hotelima sa 4* smještaj se može naći od 32 eura, dok se u hotelima sa 5* može naći smještaj čak i od 60 eura po osobi.
U zavisnosti od kategorije privatnog smještaja, cijene se kreću od 10 eura pa naviše.

BAR

Bar je jedan od najsunčanijih gradova Jadrana, s blagom klimom, čistim vazduhom i vodom. Smješten na dvije čarobne obale, pruža jedinstvenu priliku da izlazak sunca dočekate na najvećem jezeru na Balkanu – Skadarskom, a zlatni zalazak ispratite na moru.
Ljepota barskog područja, njegovih obala, pješčanih plaža, mediteranskog bilja, kulturnih dobara, kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija, povod su da se ovaj crnogorski grad posjeti, a potom i razlozi zbog kojih mu se svi iznova vraćaju tokom cijele godine. 

TIVAT

Uprkos razvoju visokoelitnog turizma, luksuznih Porto Montenegra i Luštica Baya, Tivat je ostao grad gdje se još uvijek možete sakriti od gradske buke i naći mir u okolnim mjestima, u nekoj od skrivenih plažnih uvala. Turistička organizacija Tivta realizirat će i ove godine kampanju “Vaš odmor je u Tivtu”, koja domaćim i gostima iz regije omogućava boravak u privatnom smještaju po znatno povoljnijim cijenama od 20 do 25 eura po noćenju. Kampanja će važiti do 15. jula, nakon čega će biti nastavljena pod izmijenjenim uvjetima.

KOTOR 

Stari pomorski i kulturni centar vijekovima je bio raskrsnica trgovačkih puteva i pod jakim utjecajem Mletačke Republike. Istrajao je u očuvanju svog originalnog izgleda s brojnim vrijednim spomenicima srednjovjekovne arhitekture, što je doprinijelo da postane dio UNESCO-ovog svjetskog prirodnog i kulturnog naslijeđa. 
U Perastu je šljunkovita plaža, duga 1.000 m, a posebnom je čini okolina – skladan spoj obale i mora sa pontama i kamenim primorskim kućama, okruženim bujnim mediteranskim rastinjem. I uz ovu, kao i obližnje plaže, more je izuzetno čisto, za šta su dokaz morska polja za uzgoj jestivih školjki.
Nezaboravna je i vožnja brodićem do umjetnog ostrva Gospe od Škrpjela. Otočić je izgrađen neprestanim nasipanjem kamenja koje je počelo još sredinom 15. stoljeća i traje donekle i danas. 

HERCEG NOVI 

Ovaj grad cvijeća sa svim prozorima okrenutim ka suncu i moru uživa reputaciju jednog od najtoplijih gradova Jadrana. U samom gradu i njegovoj neposrednoj blizini nalazi se mnoštvo objekata od historijskog, kulturnog i vjerskog značaja.
Kako su njegovi pomorci uspjeli donijeti sa svojih dalekih putovanja više od 250 vrsta egzotičnog bilja, Herceg Novi zovu još Grad vječnog zelenila.

ULCINJ

Ulcinjska rivijera ima obalu dugu 33 kilometra sa sitnim pijeskom sivo-bijele boje na kojoj nema ni najmanjeg traga zemlje, blata ili organskog materijala, a poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Najpoznatije mjesto je Velika plaža dugačka skoro 13 kilometara i široka otprilike 100 metara, gdje je i obala i morsko dno prekriven sitnim pijeskom. Ovdje možete doživjeti nezaboravne zalaske sunca, kojima glumci, pisci i pjevači nisu mogli odoljeti.


Građanima BiH ne treba PCR test

Građanima BiH ne treba PCR test na COVID-19 za ulazak u Crnu Goru. Također, o trošku države obezbijeđeno je bolničko liječenje svih turista koji se za vrijeme boravka u Crnoj Gori eventualno razbole od COVID-19 i zahtijevaju hospitalizaciju.


Bedževi za vakcinisane

Svi turistički radnici u Crnoj Gori koji su vakcinisani imat će bedž kojim će turiste obavještavati da su bezbjedni. Na bedževima će pisati “Vakcinisao sam se. A ti?”

Latest Posts

Raport

spot_img