Američki magazin JazzTimes predstavio novi album Sinana Alimanovića

Jedan od najreferentnijih svjetskih magazina posvećenih jazz stvaralaštvu, JazzTimes, 01. januara, 2021. godine na svojoj stranici je predstavio novi album bh jazz ambasadora Sinana Alimanovića. Riječ je o albumu “Lejla” – Sinan Alimanović International Banda, koji je u septembru, u New Yorku, objavila izdavačka kuća Miles High Records.

Nedavno objavljeno

Magazin JazzTimes osnovan je 1970. godine, sa sjedištem u Washingtonu. Posljednjih pedeset godina JazzTimes spada u najčitanijie i relevantnije medije koji prate najznačajnija svjetska ostvarenja iz oblasti ovog pravca savremene umjetničke muzike.

Album Sinan Alimanović International Band – “Lejla” (2020.) objavljen je u rubrici “New Jazz Now”. Uz informacije o albumu, čitatelji mogu, također, besplatno preuzeti mp3 kompozicije “Sejdefa”, te pročitati dijelove iz Alimanovićeve bogate, muzičke biografije.

https://jazztimes.com/audio-video/new-jazz-now/sinan-alimanovic-international-band/

Inače, novi album Sinan Alimanović International Band – “Lejla”, doživio je svoju, svjetsku, radijsku premijeru na Javnom radijskom servisu Kalifornijskog državnog univerziteta, CapRadio, sa sjedištem u Sacramentu, na američki praznik Dan zahvalnosti. Muzički urednici CapRadia koji je inače član NPR-a (National Public Radio), a među njegovim partnerima je i BBC, uvrstio je naslovnu kompoziciju “Lejla” novog albuma Sinan Alimanović International Banda, na listu “Excellence In Jazz”, a na kojoj su se našli neki od najvećih umjetnika jazza svih vremena, kao što su: Miles Davis, Dave Brubeck, McCoy Tyner, Red Garland, Sten Getz, te savremenici kao što je Diana Krall. Kompozicije sa albuma “Lejla” do sad su već pet puta pronašle svoje mjesto na listi “Excellence In Jazz” (CapRadio), rame uz rame sa najznačajnijim savremenim jazz muzičarima.

https://www.capradio.org/jazz/excellence-in-jazz/2020/12/09/excellence-in-jazz-120920/

https://www.capradio.org/jazz/excellence-in-jazz/2020/11/26/excellence-in-jazz-112620/

https://www.capradio.org/jazz/excellence-in-jazz/2020/12/08/excellence-in-jazz-120820/

https://www.capradio.org/jazz/excellence-in-jazz/2020/11/27/excellence-in-jazz-112720/

https://www.capradio.org/jazz/excellence-in-jazz/2020/12/18/excellence-in-jazz-121820/

Album Sinan Alimanović International Band – “Lejla” realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Asocijacije kompozitora – Muzičkih stvaralaca AMUS.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...