Nedavno objavljeno

Odmor za dušu i tijelo

Rixos Premium Dubrovnik spada u malobrojne hotele koji svojim gostima mogu ponuditi kako fizičko tako i psihičko opuštanje

Globalna pandemija koronavirusa globalno je uticala na turizam. Mnogobrojne su promjene izazvane koronom, a među njima je najznačajnije to da se putnici željni odmora u najvećoj mjeri opredjeljuju za bliže destinacije, te pouzdana i poznata odredišta koja garantiraju najviše standarde sigurnosti, komfora i usluge.
Analize svjetskog turizma u doba korone ukazuju da turisti sve češće traže odredišta i hotele koji im mogu ponuditi i dodatne sadržaje namijenjene i psihičkom i fizičkom opuštanju gostiju.
Rixos Premium Dubrovnik spada u malobrojne hotele koji svojim tradicionalnim gostima iz Bosne i Hercegovine mogu ponuditi i jedno i drugo: geografsku, historijsku i kulturnu bliskost Dubrovnika, prekrasnu lokaciju udaljenu svega 15 minuta hoda od gradskog jezgra, otvorene i zatvorene grijane bazene za kupanje, ekskluzivne restorane, sobe i apartmane sa terasama i pogledom na more, s druge strane, tu je i već čuveni wellness sadržaj koji je postao jednim od prepoznatljivih simbola hotela.

Nezaboravne masaže

Anjana SPA je posebno dizajnirani kompleks hotelskog sadržaja koji nudi sve ono što garantira nezaboravno opuštanje i trenutke uživanja i relaksacije gostima željnim dodatnog odmora od stresa i svakodnevnice. Na raspolaganju su: hamam, finska sauna, slana soba, ledena soba, bazen sa hladnom i toplom vodom, zona za opuštanje te fitness-centar sa najmodernijom opremom za vježbanje Technogym.

Veliki broj gostiju hotela opredjeljuje se za odmor kao iz snova: nakon buđenja u sobama sa pogledom na more, doručka i prijepodnevnog kupanja, uživaju u masaži stopala ili cijelog tijela. Masaže u Rixosu su nešto što se pamti cijelog života: osim što ih izvode vrhunski terapeuti, određene masaže se rade posebnim eteričnim uljima iz čuvene apoteke Male braće iz starog gradskog jezgra Dubrovnika. Ova ljekarna je smještena u dubrovačkom franjevačkom samostanu, jedna je od najstarijih u Evropi – osnovana je 1317. godine. Ujedno je i najstarija evropska apoteka koja radi i danas. Odlučite li se za masažu, iskusni terapeuti će vas izmasirati uljima po vašem izboru. Nakon što pred vama otvori bočicu sa čuvenim eteričnim uljem iz Male braće, započinje masaža, a ostatak ulja u bočici nosite kako biste mogli uživati i po povratku kući.

Veliki broj gostiju hotela opredjeljuje se za odmor kao iz snova: nakon buđenja u sobama sa pogledom na more, doručka i prijepodnevnog kupanja, uživaju u masaži stopala ili cijelog tijela

Nakon popodnevnog kupanja ili odmora, mnogi gosti Rixos Premiuma Dubrovnik odlučuju se za finsku saunu i – hamam. Za jedinstveni tretman umivanja tijela više ne morate putovati u Tursku! Nakon hamama, za one hrabrije, tu je i “šok- terapija” u ledenoj sobi. Pored nje se nalazi i slana soba, koja blagotvorno djeluje na respiratorni sistem – vaša pluća će uživati. Dok se relaksirate u wellness prostoru, možete izabrati neki od 110 organskih čajeva, kao i uživati u muzici Joea Meixnera: on je pijanista koji je za svoja djela iz opusa “Piano Medicina” dobio certifikat Medicinskog fakulteta u Beču, kao dokaz ljekovitog učinka u opuštanju tijela.

Terapija bojama

Rixos Premium Dubrovnik, u sklopu jedinstvene relaksirajuće terapije, nudi i tretman bojama. Jeste li znali da je i naučno dokazano da boje različito djeluju na organizam? Tako je ustanovljeno da plava potiče na opuštanje, crvena potiče cirkulaciju, narandžasta vitalizira kožu i podiže raspoloženje, žuta regulira želučane probleme i rad jetre i bubrega, zelena balansira rad srca, cirkulaciju i disanje, indigo smiruje nervni sistem i uklanja glavobolju, dok ljubičasta potiče cirkulaciju i opušta sve čula…
Svi gosti hotela, bilo da se radi o vikend-boravku ili dužem odmoru, na rastanku ističu da odlaze kućama relaksiraniji, veseliji, raspoloženiji. Zato je pravi trenutak da odaberete Rixos Premium Dubrovnik kao vaše sljedeće odredište – jer to dugujete sebi i svom tijelu!

 

Gracija 397, 4.9.2020.

Latest Posts

Raport

spot_img