spot_img

Nedavno objavljeno

Napravite kostim za Noć vještica od stvari koje imate kod kuće

Trudimo se da naše repurposing ideje uvijek prilagodimo sezoni, tako je ovaj put na redu Noć vještica. Bilo da se sami spremate na zabavu, ili trebate ideju za svoje dijete, ovi prijedlozi pomoći će vam da uz minimalne troškove ostavite “zastrašujući” utisak!

Priredila Tamara Mayer

Šišmiš

Stara crna majica i hlače ostaju idealni basic za kostime za Noć vještica, i to ne samo dodavanjem vještičjeg šešira u zadnji tren. Kostim šišmiša, na primjer, može se lako napraviti metodom prenamjene starog crnog kišobrana i bez ikakvih troškova. Presijecite kišobran napola, prerezavši žice kliještima za žicu, i zašijte rubove duž šavova rukava i majice. Ako imate više crne tkanine, možete čak izrezati i pričvrstiti uši šišmiša na kapuljaču ili rajf.

Meduza

Malo je strašnijih stvari kada ste u moru od meduze – plus to je vrlo jednostavan i efektan kostim. Uzmite (opet) stari kišobran (što svjetlije boje, idealno prozirni) i zalijepite nekoliko bijelih ili plavih traka na njegove strane kako biste napravili pipke. Ako želite biti stvarno otmjeni, možete čak iznutra pričvrstiti i bajkovita svjetla na baterije. Od papira napravite oči i obrve meduze i zalijepite ih na kišobran. U svakom slučaju, vaše dijete ostaje suho i očarava sve jednostavnim, a efektnim kostimom.

Paukova mreža ili skelet

Želite nešto originalno i superjednostavno, za velike i male? Uzmite staru majicu i izrežite je u oblik paukove mreže ili skeleta kao na slikama ispod.

Materijal:

– bijela majica
– makaze za tkaninu
– papir za šablone za rebra ili mrežu
– flomaster ili olovka za tkaninu
– ljepljiva traka.

Nacrtajte i izrežite šablon, različit za prednju i zadnju stranu. Prvo crtamo pomoću šablona na jednoj polovini majice, zatim preokrenemo šablon (kao u ogledalu) i nacrtamo drugu stranu. To uradimo i na prednjoj i na zadnjoj strani, koristeći šablon koji odgovara toj strani.

Pažljivo izrežite svaku rupu. Pazite da ne prorežete stražnji dio majice! Također, krutost tkanine odredit će rastegljivost rupa. Tvrđa, deblja majica omogućit će manje rastegljive rupe (tkanina na slici je rastezljiva). Naravno, kostim će biti najefektniji ako ispod obučete (opet) crnu majicu i hlače.

Kostim za bebe – hobotnica ili pauk

Za ovaj kostim potrebne su plave ili crne gegice i četiri čarape u istoj ili sličnoj boji. Sem čarapa, možete iskoristiti i nogavice starih gegica. Potrebno ih je napuniti krpicama od stare odjeće i zašiti na gegice, ili na pojas koji ćete zavezati bebi oko struka. Naravno, ovaj kostim možete napraviti i za starije, pri čemu ćemo noge od čarapa ili starih štrampli našiti na majicu.

Ovaj pauk ili hobotnica bit će posebno strašni sa kapom u istoj boji na koju smo nalijepili oči od papira. Za pauka, molim, osam očiju!

Latest Posts

Raport

spot_img