Vulkanski kolač

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
3 jajeta,
125 gr šećera,
1 vanilin šećer,
180 gr čokolade za kuhanje,
125 gr putera,
60 gr brašna,
kakao za posipanje kalupa,
puter za premazivanje kalupa,
malo šećera u prahu,
par listića mente

PRIPREMA: Na pari otopite čokoladu i puter i smjesu ohladite. U većoj posudi mikserom dobro umutite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte smjesu čokolade i putera pa opet miješajte mikserom i na kraju dodajte brašno i mutite dok se sve ne poveže. Kalupe promjera 9 cm i visine 5 cm premažite puterom i pospite kakaom pa smjesu raspodijelite u kalupe skoro do vrha. Stavite ih u rernu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite tačno 12 minuta. Poslužite ih na tanjurićima posute šećerom u prahu i ukrasite mentom.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...