Nedavno objavljeno

Reprezentativac BiH Edin Branković na međunarodnom filozofskom simpoziju u Hrvatskoj

Edin Branković, mr. sc., član KRK The One i reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze  učestvovao je na Trećoj međunarodnoj konferenciji „Etika, bioetika i sport“ u Zagrebu i Varaždinu (Hrvatska) u periodu  od 1.4.2022. god. do 2.4.2022. god. organizovanoj od strane Hrvatskog filozofskog društva, Znanstvenog centara izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Varaždinskog filozofskog kruga Hrvatskog filozofskog društva i Kineziološkog  fakultet  J.J. Stossmayer u Osijeku.

Edin je održao predavanje na temu „Živjeti olimpijski san: između  filozofije i neuroznanosti“. Rad je spoj dugogodišnjeg iskustva u vrhunskom sportu te akademskih istraživanja iz oblasti filozofije i neuroznanosti na kojima je angažovan u proteklih nekoliko godina.

Na konferenciji, koja je bila pozivnog karaktera, učestvovali su predavači iz dvanaest zemalja, među kojima su bili i istaknuti istraživači iz oblasti filozofije sporta Robert Scott Kretchmar (SAD), Jim Parry (Velika Britanija) i Sigmund Loland (Norveška).

Uz ovaj značajan međunarodni, akademski nastup u Hrvatskoj, značajno je spomenuti da je Edin uvršten na izbornu listu Međunarodne klizačke unije (International Skating Union) za predstavnika sportista u brzom klizanju na kratke staze na nominaciju Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine. Izbori će biti održani na dolazećem Svjetskom prvenstvu u Montrealu (Kanada, 8-10.4.2022.).

Latest Posts

Raport

spot_img