NaslovnicaRaportPromoSmajki Lajki donosi najmlađima edukativne sadržaje na jedinstven i simpatičan način

Smajki Lajki donosi najmlađima edukativne sadržaje na jedinstven i simpatičan način

Dženan Selmanagić je na video platformi Youtube predstavio novi projekt za djecu Smajki Lajki.

Riječ je o duhovitom audio-vizuelnom animiranom liku koji kroz situacije iz svakodnevnog života potiče zabavu i usvajanje dobrih navika. Smajki Lajki, osim što je zabavan i razdragan lik, donosi najmlađima edukativne sadržaje na jedinstven i simpatičan način.

“Lik je nastao spontano. Htio sam da oživim sebe kao dječaka. Snaga djece, mladosti i razdraganosti neiscrpna je inspiracija koja samo raste iz dana u dan. Želio sam zadržati tu pozitivnu energiju djeteta u sebi, a u današnje vrijeme nije bilo teško pretvoriti se u animiranog lika kojeg je u po mojim uputama dizajnirala agencija ‘Graphic Mama'”, kaže Selmanagić.

Trenutno djeca uživaju u dva singla na Youtube kanalu. Tika Taka Tak na šaljiv način govori o satovima i koliko je važno da stignemo na vrijeme, a druga pjesma savršeno opisuje snježne radosti i nespretno pravljenje snješka koji postaje Snješko Smješko.

Autor Dženan Selmanagić najavljuje i nove pjesme i priče edukativnog i zabavnog sadržaja koje će poslužiti i kao scenarij za predstavu Smajki Lajki sa kojom će se dodatno predstaviti najmlađima.

Dženan Selmanagić je autor pjesme “Koka ili jaje”, koja je pobijedila na posljednjem Malom šlageru 2007. godine. Četiri godine kasnije objavio je album “LaLaLaa”, na kojem se pojavljuje i prepoznatljiv glas Zijaha Sokolovića koji je na jedinstven način djeci ispričao najazanimljivije priče. Na istom albumu pjesme su otpjevali Ivana i Marija Husar, Laka i hor Osnovne muzičke škole Grbavica 2.

Tropik Film&Video, kao kompanija koja mnogo radi sa djecom prepoznala je kvalitet ovog izdanja kojeg je objavila za trzište Bosne i Hercegovine, a u Hrvatskoj je materijal objavljen pod etiketom izdavačke kuće Menart.

Ako želite saznati ko je Cuko Boni, kakav je to Snješko Smješko, kome se crvene obrazi od ljubavi i da li mama zna sve najbolje, posjetite novi YouTube kanal Tropik TV namijenjen djeci.