Nedavno objavljeno

Barcaffe espresso otvorio svoju prvu akademiju za bariste u regionu

Barcaffé, vodeći proizvođač kafe u regiji otvorio je prvu Barcaffé espresso akademiju za bariste u regiji. Akademija se nalazi na Radničkoj cesti 1A, poslovnom srcu Zagreba i prostire se na skoro 300 kvadratnih metara.

Na svečanom otvorenju prisustvovala su brojna lica iz hrvatskog javnog života, poznati Barcaffé baristi, poslovni partneri te predstavnici medija.

„Zajedničkom snagom i djelovanjem etablirali smo Barcaffe kao poznati i priznati brand na tržištu regije, a usudio bih se reći kao i sinonim za dobru kafu, bez obzira o kojem se načinu pripreme kafe radi, kojoj vrsti i pakovanju. Dugih pedeset godina posvećeni smo razvoju i poboljšanju proizvodnje i Barcaffe proizvoda primjenom inovacija i brigom o kvaliteti. Korak po korak. Jer, kafa je naš posao, ali još važnije od toga, kafa je naša ljubav“ – izjavio je Mate Štetić, glavni direktor SBU coffee.

“Dugogodišnja tradicija, kvaliteta i nagrade na međunarodnim takmičenjima gradili su naš put prema tržištu, svakom potrošaču, kako iz privatnog tako i poslovnog segmenta. Sa zadovoljstvom mogu reći da danas Barcaffé postavlja standarde i da smo ozbiljan regionalni igrač na tržištu espressa.”- izjavio je Tomislav Krpina, direktor prodaje Barcaffé-a za Hrvatsku.

Pod voditeljskom palicom Ide Prester, na otvorenju je predstavljan i Barista book na kojem su radili Barcaffé baristi iz regije u saradnji s Nikom Orošijem, svojevrsnim predvodnikom barista novog vremena, koji se pridružio ekipi Barcaffé espresso stručnjaka. U knjizi je sažeto bogato znanje o kafi, od uzgoja, odabira plodova, obrade, pa sve do savršenog espressa koji će svi imati priliku popiti u novoj Barcaffé espresso akademiji.

“Imamo vrhunski proizvod. Zrna pažljivo biramo već na plantaži, selektiramo u proizvodnji, a naš razvojni tim i marketing napravili su inovacije od receptura naših mješavina do pakovanja. Ponosna sam na tim mladih, kreativnih i vrijednih ljudi, oboružanih znanjem s kojima zajedno dovodimo priču do kraja, do šoljice omiljenog napitka.” – istaknula je Tihana Vujčić, direktorica marketinga.

Barcaffé espresso akademija je stanica na putu prema savršenom espressu te mjesto koje će inspirisati profesionalce kroz edukaciju baristima i poslovnim partnerima. Prostor akademije ujedno je i caffe bar otvoren za javnost pa će tako svi kafoljupci moći uživati u svojoj omiljenoj šoljici kafe.

Latest Posts

Raport

spot_img