spot_img

Nedavno objavljeno

Ususret praznicima: provedite slatke trenutke uz Dr. Oetker i osvojite vrijedne nagrade

Uključite se u nagradni natječaj u kojem ćemo odabrati čak 43 sretnih dobitnika!

 Dr. Oetker, omiljeni brend svih sladokusaca, ove godine je pripremio posebno iznenađenje za svoje kupce povodom nadolazećih praznika. U novom nagradnom natječaju, svi oni koji vole i rado kupuju Dr. Oetker sastojke za pripremu blagdanskih delicija, imat će priliku svakoga dana osvojiti Bosch štapni mikser MaxoMixx i jedinstvenu plišanu ovčicu za najmlađe.

Sudjelovati možete od 19. ožujka do 30. travnja, a priliku imaju svi oni u čijim se košaricama u dućanu pronađu Dr. Oetker proizvodi u minimalnom iznosu od 5 BAM. Nakon toga, sve što je potrebno učiniti jest sačuvati račun, unijeti ga zajedno s osobnim podacima na Facebook stranici Dr. Oetker BIH, imati malo sreće i svakodnevno pratiti objavu imena dobitnika kojima će ovakvo iznenađenje neupitno uljepšati ovogodišnje proljetne dane.

Tradicionalni recepti svake su godine sastavni dio svečanih stolova

Smisao praznika je slaviti zajedništvo, mir i ljubav u krugu svojih najmilijih. Kao neizostavan dio blagdanske atmosfere, na ovim se prostorima već tradicionalno priprema čitav niz autohtonih jela i slastica, čiji se recepti rado prenose s koljena na koljeno. No, bilo da radite baklave, savijače, suhe kolačiće, keksiće ili pletenice, njihovim će okusima i mirisima posebno doprinijeti prepoznatljivi sastojci iz Dr. Oetkera, poput praška za pecivo, vanillin šećera, kvasca te brojnih drugih sastojaka ključnih kako bi sve slastice bile upravo onakvih okusa i mirisa koji podsjećaju na tradiciju i trenutke kakve povezujemo s razdobljem koje se bliži.

Pletenica s 5 traka

Ove godine pripremite nešto novo i na praznično jutro iznenadite svoje najmilije ovom ukusnom pletenicom s 5 traka s dodacima komadića čokolade čiji recept možete pronaći u nastavku.

Sastojci za dizano tijesto:

  • 200 ml mlijeka
  • 80 g maslaca ili margarina
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1 omot Oetker Kvasca instant
  • 80 g šećera
  • 1 omot Oetker Vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje (veličine M)
  • 1 bjelanjak (veličine M)
  • 1 omot Oetker Čokoladnih kapi

Za premazivanje će vam biti potrebno još jedna žlica mlijeka i jedan žumanjak.

Priprema:

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. Brašno i kvasac pažljivo pomiješajte u posudi. Dodajte sve ostale sastojke osim čokoladnih kapi. Sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući ukupno oko 5 minuta, najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne uveća. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promijesite i dodajte čokoladne kapi (1 žlicu ostavite sa strane za posipavanje). Tijesto podijelite na 5 komada jednake veličine (najbolje je komade odvagati, svaka porcija ima oko 200 g) i oblikujte svaki komad u valjak dužine oko 40 cm. Pet valjaka čvrsto stisnite na gornjem završetku i ispletite u pletenicu. Najprije vanjski desni valjak stavite između prvog i drugog valjka s lijeve strane. Potom vanjski lijevi valjak stavite u sredinu. Sada drugi valjak s lijeve strane položite preko srednjeg valjka. Ponovite te korake. Na kraju završetke čvrsto stisnite. Pletenicu lagano nagnite ulijevo. Pletenicu na papiru za pečenje povucite na lim za pečenje i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 20 – 30 minuta (sve dok se tijesto vidno ne poveća). Zagrijte pećnicu (električnu na 180 °C, a pećnicu na vrući zrak na 160 °C). Žumanjak umutite s mlijekom, premažite pletenicu i pospite je preostalim čokoladnim kapima. Ispecite pletenicu. Pletenicu s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje (oprez: čokoladne kapi su nakon pečenja vruće!) i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Uslast!

Pravila natječaja i sve detalje pronađite na www.oetker.ba.

Latest Posts

Raport

spot_img