Nedavno objavljeno

BUDITE DIO PRVOG TEDXYOUTH@FERHADIJA DOGAĐAJA U SARAJEVU

U petak 12. marta u Swissotel sa početkom u 12 sati

Prvi TEDxYouth@Ferhadija, nezavisno organizovani TED događaj bit će održan u petak, 12. marta u Swissotel Sarajevo sa početkom u 12 sati. Centralna tema prvog TEDxYouth@Ferhadija događaja bit će “Leaders of Change”, a ukupno devet govornika će kroz petnaestominutna izlaganja predstaviti ideje vrijedne širenja. Predavanja će biti podijeljena u tri bloka i svaki blok će imati ograničenu publiku od 30 osoba, a svi zainteresovani ulaznice mogu obezbijediti na online platformi https://fixr.co/event/389521141.

Svoje ideje i viđenja na prvom TEDxYouth@Ferhadija dođađaju dati će potpredsjednica i suosnivačica Centra za marinsku i slatkovodnu biologiju Sharklab ADRIA, Adla Kahrić, osnivač agencije za digitalni marketing PARADOX, Faris Biogradlić, mlada bh. programerka, Lejla Omerović, suosnivačica fondacije La Terra Nostra, Alma Palo te student mašinstva na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, Damir Hanić. Govornici će također biti i bh. astrologinja, Dženita Bečić, mlada bh. književnica, Amela Mustafić, mladi bh. programer, Amer Zildžić te edukatorica Esther C. Walburg.

Ovaj događaj je početak nove priče za mlade ljude u Bosni i Hercegovini gdje se svaki glas treba čuti i svaka ideja podijeliti. Glavni cilj TEDxYouth@Ferhadija je da kroz TEDx govore širi ideje koje se tiču mladih ljudi u Bosni i Hercegovini te ideje koje ih pokreću i motivišu“, istakle su Hadžera Selimović  i Ena Porča, sarajevske studentice koje su organizatorice događaja i koje ovaj projekat realiziraju u okviru BOLD inicijative Američke ambasade u Sarajevu.

Započevši kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina, neprofitna organizacija TED s vremenom je doživjela globalnu ekspanziju. U duhu ideja vrijednih širenja, TED je širom svijeta pokrenuo TEDx, program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude u razgovorima o različitim temama, a TEDxYouth@Ferhadija pružit će priliku mladima da podijele svoje ideje vrijedne širenja.

Više informacija o TEDxYouth@Ferhadija događaju i govornicima dostupno je na Instagram profilu ili upitom na mail tedxyouthferhadija@gmail.com.

Latest Posts

Raport

spot_img