Paprike i bakalar

Nedavno objavljeno

POTREBNO: (za 4 osobe): 8 manjih crvenih paprika, 600 g omekšanog bakalara, 30 g putera, 150 g brašna, 2,5 dl mlijeka, česan bijelog luka, malo svježeg peršuna, 2 jaja, maslinovo ulje, so i biber
PRIPREMA: Paprike peći desetak minuta u rerni, oguliti i očistiti. Puter istopiti, dodati 30 g brašna, mlijeko i, miješajući, kuvati bešamel na laganoj vatri. Zagrijati malo ulja, staviti bijeli luk, komadiće bakalara i pržiti 20 minuta, miješajući drvenom kašikom. Pomiješati sa bešamelom, dodati isjeckan peršun, posoliti i pobiberiti. Paprike napuniti (ne previše) smjesom od ribe, uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti s obje strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Pročitaj još
Related

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...

Špageti s pestom od potočarke

POTREBNO: 1 svežanj potočarke, 2 kašike preprženih pinjola, kora jednog limuna, 1 česno...

Salata bez salate

Salata nas uvijek asocira na zelenu salatu. Ukoliko je...