Nedavno objavljeno

UREĐENJE DOMA: Ideje za ukrašavanje praznih kutova dnevne sobe

Ukoliko imate neiskorištene kutove nudimo vam nekoliko prijedloga kako možete ispuniti te neugodne prazne prostore

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera

Kutovi su obično “mrtve” zone naših prostora, i ukoliko u njih nismo smjestili ormar ili kutnu garnituru uglavnom ostaju prazni i neiskorišteni. No postoji bezbroj praktičnih i estetskih ideja kako urediti taj dio interijera. Osim mjesta za blagovaonicu ili prostora za odlaganje stvari, ljubitelji umjetničkih djela kutove svoga doma upotpunit će skulpturom na postolju. Prozor koji se proteže dužinom zida i obuhvaća kutni dio prostorije iskoristite kao svoju zonu za odmor ili kao improvizirani kućni ured sa pogledom koji će u svakom trenutku koristiti kao odmak od radnih obaveza.

KUTOVI PROZORA: STVORITE UDOBNO MJESTO ZA SJEDENJE

Jedna od omiljenih ideja je uređenje kuta dnevne sobe uz sami prozor. Boravak uz prozor ima umirujući efekt. Ukoliko u dnevnoj sobi imate kut s prozorima, napravite od njega kutak za igranje. Dovoljno je nabaviti jednu strunjaču s mnoštvo jastuka i vaša djeca imati će svoj kutak za igranje, odmaranje ili spavanje. Također, možete kreirati svoj kutak za odmaranje. Naslonjači, knjige, časopisi je sve što vam treba.

PRAZNI PODNI KUTOVI: OSVIJETLITE IH

Višeslojna rasvjeta jedan je od važnijih faktora u uređenju interijera. Različiti oblici rasvjete idealno su rješenje za kutove u našem domu. U svakom slučaju dobro ste odabrali bilo da se odlučite za podne ili stolne lampe. Što više rasvjetnih tijela u prostoriji, to bolje. Osim dodatne rasvjete, vašu dnevnu sobu na taj način obogaćujete i ukrasnim detaljima kojima se postiže osjećaj ugode i topline.

KUTNI ZIDOVI: PRILIKA ZA UMJETNOST

Centralni dio zidova uglavnom nam služi za slike, neovisno o tome da li ste odabrali obiteljske fotografije, uokvirene printeve ili ulja na platnu. Predlažem da se poigrate i svoje umjetnine rasporedite po uglovima ili susjednim zidovima čineći jedan spektar. Na ovaj način obuhvatit ćete manji dio površine, a ujedno to su mjesta koja će razbiti rutinu. Viseće umjetnine također su jedna od opcija kako kvalitetno iskoristiti prostor. Postavljanjem umjetnina na istu razinu postići ćete tradicionalniji izgled, no ukoliko želite savremeniji postavite ih asimetrično, jednu niže od druge. Ovakvo postavljanje nije uobičajeno, međutim svakako je primjetno.

VEĆI KUTOVI DNEVNOG BORAVKA: UKLJUČITE DODATNI NAMJEŠTAJ

Moderni koncept stanovanja traži da podni prostor maksimalno iskoristite. Ako ste već opremili svoj dnevni boravak i imate prazan kut ispunite ga stolicom ili malim stolićem. No ukoliko preuređujete, razmislite o zoniranju namještaja. Premještanjem prostora za sjedenje u kutove dnevnog boravaka otvorit ćete svoj prostor.

KUTOVI S PRIRODNIM SVJETLOM: POSTAVITE ZELENILO

Da soba ne izgleda pretrpano, razmislite o zelenom kutku. To je jednostavno i dobro rješenje bez obzira koliko prostora imate na raspolaganju. Zelenilom donosite život u bilo koji kut vašega doma. Ukoliko želite odvažniji iskorak, u vašu dnevnu sobu smjestite sobnu biljku s velikim listovima u saksiji od ratana, ili, za skromniju opciju, minijaturna lijepa stabla masline ili lovora. Što god odabrali, pazite na poziciju kuta kako bi vaše biljke imale dotok prirodne svjetlosti.

Makeoverom manjeg dijela prostorije učinit ćete jako puno i promjena će biti primijećena, a vaš novi kutak podići prostor na viši nivo stila.

Latest Posts

Raport

spot_img