Nedavno objavljeno

UREĐENJE DOMA: Inspirativne bijele kupaonice

Bijela kupaonica je trend koji nikada ne razočara niti izlazi iz mode

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera

Univerzalna bijela kupaonica izbor je mnogih profinjenih domova. Bogatstvo oblika i tekstura bijelih pločica čini ih zahvalnom bazom za elegantnu kupaonicu. Koristeći ovu naizgled jednoličnu boju ne postižemo samo optički uvećan prostor kupaonice, već mu dajemo jedinstveni stil i eleganciju.

Bazična bijela boja savršeno se kombinira i nadograđuje sa različitim stilovima, čime od dosadne i jednostavne bijele kupaonice postižemo modernu, klasičnu ili ekscentričnu kupaonicu.

 

KUPAONICA OD MRAMORA I MESINGA

Bijeli interijer odlikuje bezvremenska elegancija i zbog toga nikada neće izaći iz mode. Jedan od načina da se to postigne u kupaonici je korištenje bijelog mramora, koji je sinonim za profinjeni stil. Upečatljiv savremeni izgled moguće je postići korištenjem i naglašavanjem dviju vrsta mramora detaljima od mesinga. Ukoliko se odlučite za tradicionalni izgled, vaš izbor mogu biti prirodni sivoplavi tonovi, koji se obično nalaze u sličnom bijelom mramoru.

 

KUPAONICA OD MRAMORA CALACATTA

Kako bih izbjegla dojam obične, bezlične kupaonice i postigla spektakularni efekt luksuza i opuštenosti, volim kombinirati svijetle kvadratne i pravokutne pločice najljepšeg bijelog mramora, kao što je Statuario Oro ili Calacatta Oro, koje će stvoriti elegantnu površinu na zidu ili podu kupaonice podražavajući mrežu vena. Kada unutrašnjost obogatimo ukrasnim elementima poput umivaonika po narudžbi, skulpturalnom zidnom svjetiljkom ili samostojećom kadom, postići ćemo “wow” efekt i dodatno naglasiti modernu estetiku i originalnost naše bijele kupaonice.

 

CRNO-BIJELA KUPAONICA

U užurbanom svijetu punom svakodnevnih izazova bijela kupaonica unosi spokoj u najintimniji kućni prostor. Bijela boja ne mora nužno biti dosadna, trebate biti u mogućnosti iskoristiti njen potencijal. Stoga, ukoliko želite napraviti iskorak, kombinirajte ih npr. sa kontrastnim crnim pločicama i sofisticiranim dodacima poput bronze, starinskog mesinga ili poliranog nikla. Osobni pečat postići ćete pomno biranim detaljima, kao što su rasvjeta ili neobične slavine, a svoj intimni kutak u kojem ćete se opustiti na kraju dana dodatno ćete naglasiti stvaranjem ugođaja oko kade mirisnim štapićima i svijecama, policama s kupkama, mirisnim solima i pilinzima te pažljivim odabirom glave tuša sa različitim stupnjevanjem jačine mlaza, parnih tuševa i drugih.

OPUŠTAJUĆA BIJELA KUPAONICA

Bijelim pločicama različitih oblika i veličina od prirodnog kamena i lijepog dizajna savršeno ćete kreirati modernu kupaonicu prema osobnom stilu. Kombinirajući bijele pločice s dodacima poput ogledala, ormarića, zastora te upotpunjujući ih mekanim bijelim ručnicima i ogrtačima, dobit ćete prostor kao iz snova koji nećete htjeti napustiti.

Latest Posts

Raport

spot_img