spot_img

Posjeta Njemačke ambasadorice  Eko Centru Blagaj

Njemačka ambasadorica Margret Uebber posjetila je Omladinski klub Novi val/Eko centar Blagaj. Članovi udruženja Novi val su ambasadorici SR Njemačke predstavili dosadašnje aktivnosti kroz zajedničku saradnju.

Predsjednik Omladinskog kluba NovI Val Adnan Đuliman uručio je zahvalnicu ambasadorici za podršku i saradnju  kroz projekte pomirenja u Bosni i Hercegovini koja traje dugi niz godina.

Kroz realizovane projekte Ambasada Savezne Republike Njemačke je u sklopu Eko centra Blagaj pomogla projekte izgradnje multimedijalnog centra, botaničkog vrta, igrališta za djecu, nadogradnju turističke infrastrukture kao i aktivnosti koje su vezane za edukacione programe Osnovnih škola Grada Mostara.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim direktorima, pedagozima kao i nastavnicima na učešću kroz naše edukacione programme i onima koji su nas podržali na bilo koji način, nadamo se također budućoj zajedničkoj saradnji, izjavio je  Adnan Đuliman predsjednik Omladinske organizacije Novi Val Blagaj.

Omladinski klub Novi val bavi se zaštitom ugroženih životinja, autohtone vrste hercegovačkih magaraca, bjeloglavih supova, ekoliškim kao i sportskim aktivnostima. Uz podršku Ambasade SR Njemačke u BiH Novi Val radi edukacije i povezivanje djece osnovnih škola Grada Mostara po bosanskom i hrvatskom planu i programu, kao i turizmom u kojem su kroz projekt „Adrenalin tour – Blagaj“ postali prepoznatljivo turističko odredište.

Čast nam je bilo ugostiti ambasadoricu SR Njemačke Margret Uebber. Predstavili smo realizovane i planirane projekte, razgovarali o daljoj zajedničkoj saradnji. Trudimo se da edukacije koje sprovodimo sa djecom realizujemo na zanimljiv, kreativan i poučan način, izjavila je Emina Lulić – edukator u Omladinskom klubu Novi Val Blagaj.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,862LikesLikes
4,937SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno