spot_img

Nedavno objavljeno

Šta sve možete uraditi za osam minuta?

Osam minuta putuje svjetlost od Sunca do Zemlje – a vi u isto toliko minuta možete puno toga uraditi u svom životu i osjećati se bolje. Učinite trenutke posebnim i pametno ih iskoristite

Protok vremena je relativan: nekad su nam minute vječnost, a nekad dan prođe za čas. Odluka kako ćemo utrošiti poklonjeno vrijeme na Zemlji zavisi najviše upravo od nas. I zapravo svaka minuta koju učinimo sebi i drugima ljepšim ostat će nam u dragocjenom sjećanju.
Svima nam je dobro poznata činjenica da svjetlost sa Sunca do nas putuje nešto više od 8 minuta. Da li ste se ikad zapitali šta vi možete uraditi u tom istom roku? Te minute mogu biti trenuci za pamćenje cijelog života, a mogu biti i momenti u kojima ćete jednostavno uživati u malim stvarima svakodnevice. Učinite ih posebnim.
Evo nekoliko ideja kako da iskoristite 8 minuta na što kvalitetniji način.

  • Možete pripremiti jednostavan i ukusan obrok za sebe i svoje najbliže. Mogu to biti špageti u sosu od vašeg omiljenog povrća – sa začinima po želji. Za tili čas je sve gotovo (znamo kako je to važno kad uskočimo u kuhinju nakon napornog radnog dana) Za potpuniji okus dodajte ribani sir i – uživajte!
  • Učinite nešto dobro za sebe. Mogućnosti je bezbroj: možete pročitati desetak stranica knjige ili poslušati nekoliko pjesama uz koje ćete se osjećati bolje. Možete nazvati blisku osobu sa kojom dugo niste razgovarali a često ste mislili na nju.
  • Možete i vježbati! Da li će to biti set čučnjeva, nekih drugih vježbi ili ćete odabrati šetnju, ovisi samo o vama. Možete se odlučiti i da otplivate 9 krugova u olimpijskom bazenu ili da pretrčite kilometar i po. Kakav god izbor bio, tijelo će vam biti zahvalno, a vaša produktivnost i kreativnost će biti bolje.
  • I na koncu, možete i ovo: u roku od najviše 8 minuta vaš zahtjev za kredit može biti odobren. Uz prvi potpuno automatizovan digitalni proizvod Raiffeisen banke, iKeš kredit, trenuci koji se pamte su još ljepši. I to nije sve: iKeš kredit i iKeš kredit za refinansiranje u drugim finansijskim institucijama su u slučaju online apliciranja dostupni uz dodatnu pogodnost – bez naknade za obradu. Šta je zapravo najbolje od ovoga? To da je dokumentacija za proces odobrenja kredita minimalna (a to puno znači svima onima koji odustaju od ovakvih odluka upravo zbog birokratskih procedura).

Detaljnije informacije potražite na webu Raiffeisen banke.

Latest Posts

Raport

spot_img