spot_img

Nedavno objavljeno

Recept za piletinu s limunom i bosiljkom!

Dobro nam došli, dragi ljubitelji ukusnih avantura u kuhinji! Danas dijelimo recept koji će oživjeti vaše jelovnike i donijeti pravu eksploziju okusa. Ovaj put nas vodi prema sočnom i osvježavajućem ručku – Piletina s limunom i bosiljkom. Pripremite se za jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok koji će zadovoljiti vaša nepca. Slijedite korake i uživajte u ovoj kulinarskoj poslastici!

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 2 limuna (sok i kora)
  • 3 češnja bijelog luka (sitno sjeckana)
  • 2 kašike svježeg bosiljka (sitno nasjeckanog)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. Priprema piletine: Operite pileće filete i posolite ih po ukusu. U tavu zagrijte dvije kašike maslinovog ulja. Stavite pileće filete da se prže dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obe strane. Maknite ih sa strane.
  2. Limunova magija: U istu tavu dodajte preostale dvije kašike maslinovog ulja, sitno sjeckani bijeli luk i koricu od limuna. Dinstajte dok bijeli luk ne postane staklast.
  3. Dodajte sok od limuna: Iscijedite sok od limuna u tavu i promiješajte. Limunova svježina će obogatiti okus pilećih fileta.
  4. Vratite piletinu: Vratite pileće filete u tavu. Dodajte svježe nasjeckani bosiljak, posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da se svi sastojci sjedine i prožmu.
  5. Posluživanje: Kad je piletina sočna i kuhana, poslužite je toplo sa svježim povrćem ili omiljenim prilogom. Uživajte u eksploziji ukusa koji će razveseliti vaše nepce!

Ovaj recept donosi spoj sočnosti piletine, osvježavajućeg limuna i mirisnog bosiljka – pravi doživljaj za vaše nepce. Spremite se za gastronomsku čaroliju koja će oplemeniti vaš ručak!

Latest Posts

Raport

spot_img