spot_img

Nedavno objavljeno

TOGETHER X FESTIVAL U ATENI: Kako nam je Grčka ukrala dio srca

Ekipa Gracije našla se u odabranom društvu koje je tim IQOS BiH poveo na nezaboravnu avanturu u Grčku, te smo iskusili sve: od atmosfere slavne prošlosti antičkog doba, do spektakularnog muzičkog događaja na tri pozornice u Experience Parku u srcu Atene

Napisala Belma Pećanin

Ovo je priča o putešestviju u Grčku: i to kad već mislite da je došao kraj snučanim putovanjima ove godine, i kad pred kraj septembra, treba razmišljati o zimskim avanturama, a onda se ukaže prilika za još koji „ukradeni dan ljeta“. Jeste da smo Grčku naslutili još na zabavi IQOS-a u Sarajevu tokom festivalskih dana, kad nam je bh. tim ovog brenda tražio da namaštavamo gdje bismo voljeli otputovati. I bi Grčka: sa posebnim iskustvom i detaljima koje ćemo dugo pamtiti. Šta je bio povod?  Pa osim zaista nezaboravnog druženja u kolijevci antičke grčke kulture, bio je to i novi, revolucionarni IQOS ILUMA uređaj, koji ovog novembra stiže u BiH, te otvaranje prvog Boutique storea u Sarajevu.

Po dolasku u zemlju sunca, maslina i grožđa, odsjeli smo u hotelu koji nam je vratio potpuni osjećaj ljeta i bezbrižnih dana odmora koji su, mislili smo, već bili iza nas. Moglo se i zaplivati, neki od nas, oni najhrabriji su to i učinili, a uslijedilo je druženje u restoranu gdje su nas uslužili slijedovima vrlo ukusnih jela, poput pohovanih, u trakice izrezanih tikvica, te rižota sa škampama. Naravno da smo nazdravili svojim saputnicima, životu i ljepoti kojoj smo okruženi uz autentični grčki liker Mastika i već smo bili spremni za avanturu narednog dana.

Obilazak historijskih dijelova Atene sačekali smo s uzbuđenjem: Grčka nas je fascinirala od najranijih dana, te smo sva mitološka bića znali napamet – i sad nam se ukazala prilika da obiđemo mjesta na kojima su te legende i mitovi nastajali. Usput smo kupovali sve i svašta, ponajviše grčke začine ali i kesice sa preukusnim sočnim maslinama.

I bilo je vrijeme za posjetu Akropolju – najilustrativnije zdanje stare Grčke koje svjedoči o slavnoj prošlosti. U Garden of statues, gdje statue poznatih likova iz mitologije stoje već stoljećima,  obuzeo nas je osjećaj da smo „svoji na svome“, jer kao da su likovi iz priča koje smo čitali oživljavali pred našim očima. U amfiteatru Akropolja, prema kojem smo se uspinjali, začuli smo zvuke muzike, a kad smo se našli na vrhu, pogled je zaista oduzimao dah. Ispred nas Atena sa svim svojim živopisnim građevinama (a na skoro svakom krovu zgrade ispred nas je neko dešavanje) a iza nas zdanja iz prošlosti koja svjedoče o slavnim danima stare Grčke.

Još smo zbrajali utiske kad smo se našli na medijskom okupljanju brenda IQOS, u Intercontinentalu, hotelu u centru Atene. Priča o inicijativi Together X već nam je bila poznata jer smo bili njezinim dijelom tokom cijelog ljeta, ali bilo je zanimljivo čuti motive zbog kojih se korisnicima IQOSa želi pružiti neka nova iskustva, druženja i poznanstva.

Press konferencija je započela glamurozno: tirkiznim svjetlosnim efektima u prostoriji bijelih tonova, što je bio poseban doživljaj.

I uslijedio je i glavni događaj našeg boravka: Together X Festival, upriličen u Experience Park u Ateni. Tri velike scene na kojim se odvijalo muzički program, a potom „selidba“ s jedne pozornice na drugu, različiti nastupi, sve je to odavalo upravo ideju vodilju „doživi neočekivano“  te nas oduševilo u svakom smislu.

Na događaj je spuštena zavjesa nakon što smo umorni od plesanja, ali sretni što smo uživali u nastupima najvećih lokalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, svjedočli i Together X drone show sa nevjerovatnim svjetlosnim efektima na noćnom nebu ponad Atene.  Iskustvo koje ćemo dugo, dugo pamtiti.

Latest Posts

Raport

spot_img