spot_img

Nedavno objavljeno

Tim Mirza i Amira prikupio 11.000 KM na utrci Race for the Cure

U Sarajevu je juče održana 16. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure” za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim. Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

Tim poznatog bosanskohercegovačkog influensera Mirze Mustafagića i njegove majke, prikupio je 11.000 KM

Mirza je na svom facebook profilu podijelio emotivnu priču o situaciji koju je prošao zajedno sa svojom majkom Amirom, kada je njegovoj nani dijagnosticiran kancer dojke.

“Dragi ljudi,
Nažalost i moja porodica je sa mojom majkom (nenom, nanom, bakom) prošla kroz golgotu zvanu RAK DOJKE. Situacija koju može razumijeti samo ona osoba koja se našla u istoj. Moja majka je tada bila u 70im godinama i jedva je podnijela taj strašan šok, saznanje da bolujete od smrtonosne bolesti. No, šok nije bio samo za nju, bio je za cijelu porodicu. Tada u Tuzli nije bilo zračenja pa je nakon operacije i devet ciklusa kemoterapije morala ići u Sarajevo gdje je jedino bio dostupan taj aparat. Dobri ljudi su nam ustupili svoj stan na određeni period, ali se sjećam mijenjali smo stanove i za mene kao srednjoškolca to je nešto što se duboko urezalo u sjećanje. Teških, preteških par mjeseci stresa i momenata od kojih se doslovno ledi krv u žilama. Majka je Bogu hvala sve stojički podnijela ali, opet kažem, samo onaj ko je imao karcinom u svojoj porodici, zna o čemu pričam. To je bolest te osobe prije svega ali i cijele porodice.”

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img