Nedavno objavljeno

Kontura Futura – vizija budućnosti mode

U sarajevskoj Vijećnici održana je druga revija Kontura Futura, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu modnog dizajna Bosne i Hercegovine. Ovaj prestižni događaj nije samo oduševio raskošnim kreacijama, već je podržao mlade kreatorice na putu prema revolucionarnoj budućnosti mode

Trebalo nam je vremena da sumiramo utiske sa revije Kontura Futura. Dvije modne dizajnerice Amna Kunovac Zekić i Jasna Hadžimehmedović Bekrić napravile su svojom platformom Kontura veliki iskorak u svijetu modnog dizajna i odlučile dati priliku i novim generacijama. Vizionarski djelujući stvorile su i Kontura Futura – čiji rezultat smo vidjeli u sarajevskoj Vijećnici u četvrtak navečer –  publici su se, uz  Amnine i Jasnine radove, odličnim  i smionim kreacijama predstavile i dvije mlade dizajnerice: Dalila Bristrić i Amra Kurtić.

Jasno je sad već da platforma Kontura nije samo obećavala priliku za učenje i mentorstvo, već je postala inkubator za buduće modne virtuoze.

Vizija mode

Moja kolekcija je moje viđenje budućnosti koju želim sebi i drugima, samo sreću i ljepotu. Inspirisana je  svim onim što me čini sretnom i što volim, kao što je more, priroda, sloboda. Ova kolekcija je za žene koje uživaju u slobodi, u prefinjenim prirodnim tkaninama, u bojama i radosti života, kaže Jasna Hadžimehmetović-Bekrić.

Kolekcija koju sam predstavila je inspirisana zakrivljenom linijom koja za mene simbolizije povezanost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, simbolizuje kretanje, ženstvenost i nježnost. Ono što se prenosi u budućnost, ovaj put modnu, ono što opstaje, uvijek je kvalitet, klasična forma, lijepe tkanine i to je osnova moje kolekcije, kaže Amna Kunovac-Zekić.

Korak ka budućnosti

Osim kolekcija renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić. Njihove kreacije nisu samo modni iskorak, već revolucionarni korak prema budućnosti. Isprepletene inovativnim materijalima, tehnologijom i umjetnošću, njihove kreacije su putovanje kroz estetsku avanturu koja je inspirirala i očarala publiku.

Svaka kolekcija na reviji bila je izražajna interpretacija autentičnih ideja i vizija dizajnera, istražujući nove forme, teksture i siluete. Revija Kontura Futura nije samo predstavila modu; ona je slavila kreativnost, inovaciju i održivost kao temeljne vrijednosti moderne industrije.

Autorski tim

Tim iza kulisa modnog spektakla Kontra Futura oduševio je sve prisutne svojom nevjerojatnom predanošću i strašću. Stilistica Gordana Gasha Miladinović, make-up dizajneri  Maja Koristović- Talović, Adi Hasić I Vesna  Husić , hairdresser Ensar Dervišbegović I  fundraising &event manager Andrea Vujošević  doprinijeli su svojim izvanrednim energijama, znanjem i podrškom, dodajući posljednji “touch” prije nego što su modeli zakoračili na pistu. Njihova spretnost i talent zaslužni su za besprijekorni izgled revije, čineći je nezaboravnim iskustvom za sve u publici.

Hvala ovom fantastičnom timu na neumornom radu i beskrajnoj predanosti! Velika zahvalnost upućena je našim istaknutim sponzorima, bez kojih bi ostvarenje ovog spektakularnog događaja bilo nezamislivo. Porsche, Unicreditbanka, Bingo, Lutrija BiH, Afrodita, Zlatarna Dar i Udruženje INDI+E – njihova velikodušna podrška bila je ključna za ostvarenje naših vizija. Također, srdačna zahvala ide našim partnerima i prijateljima čije su nesebične geste dodale dodatnu čar našem događaju. Event Tim, koji je briljirao u tehničkoj podršci i upravljanju događajem; Druga kuća restoran & catering, koji nas je očarao najfinijim slatkim poslasticama; Retro, koji je osigurao udobnu obuću za naše modele; Mionneto Prosecco, uz čije smo iskričave mjehuriće nazdravili novoj budućnosti; Swan Model Management za profesionalnu uslugu manekenki, te Coca Cola HBC B-H Sarajevo sa brendom Olimpija za osvježenje naših gostiju, istaknule su dizajnerice

Kontura Futura je već drugu godinu ispisala nove priče o budućnosti modnog dizajna u Bosni i Hercegovini. To nije samo revija, već je pokret prema sjajnijoj i održivijoj modnoj budućnosti.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img